Sporturi

Panică la Australian Open: 72 de sportivi au fost carantinați. Simona Halep a aflat rezultatul testului COVID-19

17.01.2021 | 16:43
Panica la Australian Open 72 de sportivi au fost carantinati Simona Halep a aflat rezultatul testului COVID19
ADVERTISEMENT

Încep problemele la Australian Open, după ce 24 de jucători au fost carantinați din cauza pericolului de infectare cu COVID-19 și nu vor putea ieși din camere timp de 14 zile, nici măcar pentru antrenamente.

Organizatorii primului Grand Slam al anului, Australian Open, au închiriat nu mai puțin de 15 avioane charter care în decurs de 36 de ore îi vor debarca pe participanţi în Australia, însă deja au existat cazuri de infectări.

ADVERTISEMENT

Madison Keys nu va mai participa la Australian Open, după ce a fost infectată cu coronavirus. Și Andy Murray este infectat și are șanse mici să mai prindă una dintre cursele charter spre Australia. În plus, și alți membri ai delegațiilor sportivilor au fost de asemenea infectați cu COVID-19.

Probleme pentru încă 25 de sportivi. Numărul celor carantinați a ajuns la 72

UPDATE, 17 ianuarie 16:23 / Încă 25 de sportivi vor fi obligați să intre în carantină pentru 14 zile înainte de debutul la Australian Open după ce la bordul unui al treilea charter ce a sosit de la Doha a fost depistată o altă persoană infectată cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Astfel, numărul total al sportivilor carantinați ajunge la 72, printre ei numărându-se și românca Sorana Cîrstea.


Simona Halep a aflat rezultatul testului COVID-19 făcut în Australia

UPDATE, 17 ianuarie 12:47 / Locul 2 WTA a primit rezultatul testului făcut în Australia înainte de AO 2021. Organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului au anunțat că nu există niciun caz de infectare în grupul de jucători carantinați la Adelaide, între care se află și Simona Halep.

ADVERTISEMENT

Halep a ajuns la Adelaide, joi, 14 ianuarie, și a intrat în carantină înainte de a lua parte la turneele Melbourne Summer Series și Australian Open 2021.


Antrenorul Biancăi Andreescu infectat cu COVID-19. 47 de jucători în carantină totală

UPDATE, 17 ianuarie 10:15 / Nu mai puțin de 47 de jucători au intrat în carantină totală la Australian Open, după ce au fost descoperite trei cazuri de infectări, iar asta înseamnă că nu vor putea efectua niciun antrenament timp de 14 zile. Antrenorul Biancăi Andreescu este printre cei infectați, iar jucătorii se plâng că nu li s- explicat din timp în ce condiții va fi impusă carantina dură.

ADVERTISEMENT

Două dintre cazurile de COVID-19 au fost consemnate în zborul de la Los Angeles (un membru al echipajului și un antrenor). Mai târziu în cursul zilei de sâmbătă, un al treilea caz a fost raportat din zborul de la Abu Dhabi, acolo de unde au fost aduse jucătoarele care au participat la primul turneu WTA al anului.

Sylvain Bruneau, antrenorul Biancăi Andreescu, a oferit o primă declarație după ce a fost infectat cu coronavirus: „Am urmat toate protocoalele de siguranță și toate procedurile, inclusiv un test negativ cu 72 de ore înainte de zbor; m-am simțit perfect când m-am îmbarcat. Am respectat de asemenea toate procedurile și cât am fost în Middle East – n-am nicio idee cum aș fi putut lua virusul. Sunt extrem de trist și îmi cer iertare pentru consecințele pe care acum toată lumea care a fost în zborul meu trebuie să le suporte. Restul echipei mele a testat negativ, și sper că toate efectele negative vor fi păstrate la minimum”, a spus canadianul cu regret despre cât de frustrantă este această situație pentru cineva care se simte vinovat că a cauzat atâtea neplăceri sportivilor și organizatorilor.

________________________________________________________________________________

Știre inițială, 16 ianuarie, 12:35

24 de jucători nu vor părăsi camerele de hotel până la începerea Australian Open

24 de jucători vor rata turneele premergătoare Australian Open și nu vor avea posibilitatea nici măcar să se antreneze timp de 14 zile. Decizia a fost luată după ce într-unul dintre avioanele care aduceau participanții la primul Grand Slam al anului se aflau și două persoane infectate cu COVID-19: „Comunicăm cu toată lumea care s-a aflat în acest avion, dar mai ales cu grupul de jucători, al căror statut s-a schimbat acum, pentru a ne asigura că toate nevoile lor sunt asigurate și vor primi tot ceea ce au nevoie”, a fost anunțul lui Craig Tailey, directorul turneului.

Una dintre persoanele infectate este un membru al echipajului, în timp ce a doua persoană este un membru al caravanei Australian Open. Organizatorii au decis imediat ca aceștia să fie mutați din campusul destinat jucătorilor: „Gândurile noastre se îndreaptă spre cele două persoane care au fost testate pozitiv. Au fost deja transferate către un alt hotel”, au informat organizatorii.

Astfel, pregătirea sportivilor este dată total peste cap, fiind aproape imposibil să păstreze aceeași formă și tonus fizic, după 14 zile în care vor sta închiși în camerele de hotel. Printre ghinioniști se află nume mari, precum japonezul Kei Nishikori și americanul Tennys Sandgren sau rivalele Simonei Halep, bielorusa Victoria Azarenka și americanca Sloane Stephens. Alți jucători care se aflau în avion: Guido Pella, Vasek Pospisil, Lauren Davis, Juan Ignacio Londero, Pablo Cuevas,  Santiago González, Tennys Sandgren şi Artem Sitak.

Sorana Cîrstea va intra și ea în carantină totală

Sorana Cîrstea este una dintre cele 24 de jucătoare care vor fi nevoite să intre în carantină totală, după ce și în avionul ei a fost depistat un caz de infectare. Astfel, Sorana va fi carantinată la Melbourne, alături de prietena sa cea mai bună din circuitul WTA, Angelique Kerber.

Sorana, alaturi de Angelique Kerber pe aeroportul din Melbourne. Sursa foto: instagram Sorana Cirstea
Sorana, alaturi de Angelique Kerber pe aeroportul din Melbourne. Sursa foto: instagram Sorana Cirstea

Bianca Andreescu, sportiva canadiană de origine română, se află și ea pe lista jucătorilor care vor intra în carantină, alături de Svetlana Kuznetsova, Ons Jabeur, Marta Kostyuk, Belinda Bencic, Maria Sakkari și Dayana Yastremska, cea care a fost primită de organizatori după ce a fost prinsă dopată.

Organizatorii Australian Open au făcut eforturi uriașe: 1200 de oameni aduși cu chartere

Organizatorii de la Australian Open au făcut eforturi uriașe pentre buna desfășurare a primului turneu de Grand Slam al anului. Peste 1200 de oameni au fost aduși în Australia cu avioane charter, costurile ridicându-se la peste 40 milioane de euro!

Însă toate aceste eforturi nu i-au mulțumit pe sportivi, care i-au acuzat pe australieni că îi favorizează pe cei mai importanți jucători, care vor fi carantinați în resortul ultramodern de la Adelaide, în timp ce restul vor fi cazați la Melbourne.

Imaginile cu sosirea jucătorilor în Australia au devenit virale, desprinse parcă dintr-un scenariu de film SF. Avioanele sportivilor au ca puncte de plecare oraşele Dubai, Doha, Singapore şi Los Angeles, iar aeronavele vor avea ocupate doar 25% dintre locuri pentru o distanţare optimă: „Am ajuns la Melbourne! Mulţumesc tuturor care au făcut acest lucru posibil. Îmi pot doar imagina câte ore de muncă şi de compromis au fost necesare ca noi să fim aici”, a declarat Victoria Azarenka.

ADVERTISEMENT