Fotbal international

Panică la FC Barcelona. Lionel Messi aștepta noul președinte pentru a-și decide viitorul, dar alegerile s-au amânat

15.01.2021 | 18:25
Panică la FC Barcelona. Lionel Messi aștepta noul președinte pentru a-și decide viitorul, dar alegerile s-au amânat
Toate detaliile despre bătălia finală pentru Messi: „La FC Barcelona nu vrea să mai stea”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Superstarul Barcelonei, Lionel Messi, a anunțat că vrea să discute cu noul președinte al clubului înainte de a decide dacă își prelungește contractul. Numai că alegerile s-au amânat, iar situația este critică.

Înțelegerea lui Lionel Messi cu formația de pe Camp Nou expiră în vară, iar argentinianul ar putea semna cu orice club încă din această lună. Până la finalul lui ianuarie, Messi spera să poată discuta cu noul conducător al Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Numai că pandemia de coronavirus a provocat amânarea alegerilor până după finalul lunii, astfel că argentinianul ar putea să își aleagă deja o altă destinație.

Panică la FC Barcelona. Alegerile s-au amânat din cauza pandemiei de coronavirus

Situația este una cel puțin bizară la FC Barcelona, iar suporterii echipei de pe Camp Nou nu s-au confruntat cu o perioadă atât de instabilă în istoria recentă a clubului. Catalanii nu mai au președinte, după îndepărtarea lui Josep Maria Bartomeu, iar acum au aflat și că vor mai avea de așteptat înaintea alegerii unui nou conducător.

ADVERTISEMENT

Sesiunea de vot pentru alegerea unui nou președinte al clubului era planificată să aibă loc în data de 24 ianuarie, însă totul a fost amânat din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Principalul favorit pentru postul de președinte era Joan Laporta, cel care a mai condus clubul și între 2003 și 2010.

„În data de 15 ianuarie, guvernul din Catalunia și FC Barcelona au desfășurat o ședință virtuală în cadrul căreia a fost dezbătut subiectul alegerilor pentru postul de Președinte al Board-ului Director al clubului, în contextul pandemiei de coronavirus.

Pe parcursul ședinței, reprezentanții guvernului au transmis clubului că în condițiile sanitare din prezent nu este posibil să fie autorizată deplasarea a membrilor care nu au o stație de votare în zona municipală din care fac parte

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, clubul a rugat autoritățile să evalueze posibilitatea de a modifica legislația sportivă aflată în vigoare în acest moment, pentru ca votanții să poată alege și prin corespondență într-o dată ulterioară a alegerilor. Cererea a fost acceptată de guvern, care o va analiza, au anunțat catalanii pe site-ul oficial al clubului.

Pleacă Lionel Messi? Voia să negocieze cu noul președinte!

Cum noul președinte al clubului nu va fi ales înainte de finalul lunii ianuarie, Barcelona nu va avea un nou lider până la închiderea ferestrei de transferuri. Altfel spus, Lionel Messi nu va avea cu cine să discute, în condițiile în care argentinianul poate semna cu oricine în această lună!

„Cam asta le-a spus tuturor, tatălui, managerului şi oamenilor din jurul său: ‘Vreau să aştept venirea noului preşedinte, a noii conduceri şi proiectului pentru viitorul Barcelonei’. Messi vrea să câştige, vrea să revină la un nivel înalt. Nu doar pentru el, vrea să fie învingător alături de club.

ADVERTISEMENT

Aşa că va sta de vorbă cu viitorul preşedinte, care va fi ales la sfârşitul lunii (n.r. finalul lunii ianuarie) şi abia apoi va lua o decizie. Vom afla dacă va pleca de la Barcelona cam într-o lună sau două. Nu sunt aşa sigur că va pleca, mai ales când decizia este a jucătorului şi urmează alegeri la club”, spunea reputatul jurnalist Fabrizio Romano despre planurile lui Lionel Messi, în urmă cu doar câteva zile.

În condițiile în care FC Barcelona nu va avea un nou conducător până la finalul lunii, Lionel Messi nu va putea să negocieze cu nimeni de la club, astfel că se deschid porțile către un transfer la un alt club. De Messi s-a spus că ar fi interesate Manchester City și PSG, formații ce ar putea profita de incertitudinea din sânul formației de pe Camp Nou.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri