Fotbal international

Panică la Milano! Cosmin Moți a vorbit de teama de coronavirus: ”Panica este mai mare decât virusul”

26.02.2020 | 23:16
Panica la Milano Cosmin Moti a vorbit de teama de coronavirus Panica este mai mare decat virusul
ADVERTISEMENT

Inter Milano – Ludogoreț, meci contând pentru 16-imile de finală ale Europa League, stârnește panică în rândul fotbaliștilor în condițiile în care Italia e blocată din cauza epidemiei de coronavirus.


UPDATE, 26 februarie, ora 23:17 / Cosmin Moți a vorbit pentru site-ul fcinternews.it de teama epidemiei de coronavirus înaintea meciului Inter Milano – Ludogoreț Razgrad, din manșa secundă a 16-imilor de finală ale Europa League.

ADVERTISEMENT

”Am vorbit despre coronavirus şi am aprofundat subiectul. Nu cred că am fost speriaţi, dar îngrijoraţi am fost. Apoi, trebuie să spun că după ce am aterizat, la aeroport am văzut oamenii foarte calmi. Oameni care nu purtau măşti, care păreau liniştiţi, ceea ce ne linişteşte şi pe noi.

Pentru mine, panica este mai rea decât virusul. În Razgrad nu a existat încă niciun caz, dar știm că oamenii se pot îmbolnăvi. În momentul de față mi se pare că panica este cu adevărat mai mare decât virusul.

ADVERTISEMENT

”Am purtat măști la sosire deoarece pentru noi este mai bine să prevenim. Suntem tineri şi dacă am fi infectaţi am merge la cele mai bune spitale posibile. Dar avem familii, avem copii acasă. Nu vrem ca ei să se îmbolnăvească”, a spus fotbalistul român.


Imaginile video cu jucătorii lui Ludogoreț, printre care și Claudiu Keșeru, purtând măști de protecție în momentul sosirii în Italia au devenit virale.

ADVERTISEMENT

Panică în rândul jucătorilor lui Ludogoreț

Coronavirus este luat în serios de toată lumea, însă jucătorii lui Ludogoreț nu vor să-și asume niciun risc, în condițiile în care Italia e blocată din cauza epidemiei cu gripa din Wuhan.

Claudiu Keșeru, Cosmin Moți și Dragoș Grigore vor avea de întors rezultatul din meciul tur, 2-0 pentru Inter, pe un stadion gol.

ADVERTISEMENT

Asta, pentru că autoritățile au decis ca partida dintre italieni și bulgari să se desfășoare cu porțile închise, la fel cum se va întâmpla și cu meciul dintre Inter și Juventus. 

Mai mult, fotbaliștii nu vor să riște nimic și s-au echipat cu măști de protecție imense, lucru surprins de jurnalistul bulgar Metodi Shumanov.

Coronavirus a paralizat Italia

Isteria din Italia e pe cât se poate de serioasă. Oficialitățile din Peninsulă au decis să amâne mai multe meciuri de baschet sau fotbal, sau să permită disputarea lor cu porțile închise.

Acțiunile clubului Juventus Torino au scăzut cu 11% la bursa din Milano, timp în care oficialii torinezilor au descis să închidă muzeul clubului.

Până în acest moment, în Italia au fost înregistrate 374 de cazuri de coronavirus și s-au consemnat 12 decese. La nivel mondial 81,279 de persoane au fost infectate cu virusul din Wuhan și 2770 au murit.

  • 30,358 de persoane și-au revenit după gripa din Wuhan
ADVERTISEMENT