News

Panică la o școală din Târgu Jiu afectată de cutremure. Bucăți din tavan, căzute în timpul orei

Au fost momente de panică, marți, la o școală din Târgu Jiu afectată de cutremurele din această primăvară. Bucăți din tavan au căzut în timpul orei.
16.05.2023 | 15:29
Panica la o scoala din Targu Jiu afectata de cutremure Bucati din tavan cazute in timpul orei
Emoții pentru elevii de la o școală din Târgu Jiu: bucăți din tavan, căzute în timpul orei. Sursa foto (ilustrativ): pandurul.ro
ADVERTISEMENT

Elevii de la o școală din Târgu Jiu au trecut prin momente de panică, marți, atunci când bucăți dintr-un tavan au căzut chiar în timpul orei. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Un copil s-a ales cu un atac de panică.

Emoții pentru elevii de la o școală din Târgu Jiu: bucăți din tavan, căzute în timpul orei

Incidentul grav de marți a fost raportat la Colegiul Naţional ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Aici, o bucată de tencuială s-a desprins din tavanul unei săli de clasă. Autoritățile locale spun că evenimentul a avut loc în timpul unor expertize făcute la podul imobilului.

ADVERTISEMENT

În momentul acestor proceduri, în sala de clasă se desfășurau cursuri. Șansa a făcut ca niciun elev să nu fie rănit în urma acestui incident. ”La corpul respectiv, în podul clădirii se efectuau lucrări pentru o expertiză tehnică. Imobilul a fost parţial afectat de cutremurele din acest an.

Echipa de inspecţie tehnică era în pod, făceau operaţiuni specifice. La moment dat din tavan s-a desprins o bucată mică de tencuială. Ea a căzut în sala de clasă, dar fără a fi afectată integritatea fizică a vreunui elev”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ionuţ Catrin, pentru News.ro.

ADVERTISEMENT

Se pare că tencuiala din tavan a căzut pe banca unui elev. Copilul s-a speriat și a suferit un atac de panică. Într-o intervenție pentru Antena 3, directorul acestui colegiu spune că sala de clasă afectată a fost evacuată imediat după incident. Părinții copilului în cauză au fost chemaţi imediat la şcoală.

Mai multe școli din Gorj, afectate de cutremurul de 5.7 din februarie

Pe data de 14 februarie 2023, un cutremur cu magnitudinea de 5,7 s-a produs în Oltenia, la doar o zi după un altul, cu magnitudinea de 5,2 grade. Seismul a fost urmat de mai multe replici, mii până în prezent.

ADVERTISEMENT

În urma seismelor, absolut tuturor școlilor din județul Gorj le-a fost recomandat de către inspectoratul școlar județean să plaseze săptămâna ”Școala altfel” din 20 februarie, la o dată ulterioară.

Nu mai puțin de 11 clădiri ale unităților de învățământ au fost afectate de seisme doar în municipiul Târgu Jiu, conform datelor furnizate la acea vreme de de inspectoratul județean.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pe 22 februarie, s-a decis ca elevii din școlile afectate de cutremurele din Gorj să fie trimiși în alte clădiri. În urma seismelor au avut de suferit inclusiv 25 de biserici, 24 de blocuri şi 22 de case.

ADVERTISEMENT
Tags: