News

Panică la Salina Praid, după ce galeria de acces a fost inundată. 1.000 de turiști au fost evacuați în siguranță

Aproximativ 1.000 de turiști au avut câteva momente scurte de panică după ce au aflat că galeria de acces a Salinei Praid a fost inundată sâmbătă, chiar în timpul vizitei lor.
23.07.2022 | 17:30
Panica la Salina Praid dupa ce galeria de acces a fost inundata 1000 de turisti au fost evacuati in siguranta
La Salina Praid au fost câteva momente de panică după ce turiștii au aflat că galeria de acces a fost inundată. Foto: salinapraid.ro/galerie
ADVERTISEMENT

La fața locului s-au prezentat imediat câțiva jandarmi care le-au prezentat situația turiștilor. De asemenea, oamenii legii au încercat să îi liniștească pe cei care se temeau de un scenariu catastrofal.

Evacuarea turiștilor de la Salina Praid s-a făcut fără probleme

În cele din urmă, turiștii au fost evacuați în ordine, cu ajutorul unor microbuze. Acestea au circulat din 30 în 30 de minute până când în Salina Praid nu a mai rămas niciun turist, conform g4media.ro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pentru remedierea situației, conducerea salinei din județul Harghita a decis întreruperea alimentării cu apă. Totodată, a fost oprită și conexiunea la Internet.

Potrivit primelor informații, inundația din galeria de acces a fost provocată fie de o defecțiune la o conductă de apă, fie de un izvor natural. Baza de agrement de la Salina Praid a fost amenajată la “Orizontul 50”.

ADVERTISEMENT

Acesta se află la o adâncime de 120 metri. Conform informațiilor publicate pe site-ul oficial al salinei, transportul turiștilor se face cu autobuzele salinei pe o distanţă de 1.250 de metri.

Salina din județul Harghita, o mare atracție turistică a zonei

Mașinile îi transportă pe vizitatori până la poarta de intrare în baza de agrement. Odata ajunşi acolo, aceștia se pot bucura de sistemul de iluminat și terenurile de joacă  pentru copii.

ADVERTISEMENT

În același loc au fost amenajate spaţii de creaţie şi agrement, o capelă ecumenică, o cafenea, un cinema 3D şi o farmacie cu produse naturiste. ”Toate acestea având menirea de a oferi o recreere pentru cei care vor să petreacă clipe plăcute într-un mediu plăcut si inedit.

Temperatura medie anuală din subteran este de 16 grade Celsius. Pe traseul de ieşire din Baza de agrement la “Orizontul 60” găsiţi zona de vizitare Panorama Belvedere “Mina Iosif”.

ADVERTISEMENT

Tot la acest nivel puteţi face o degustare de vinuri şi puteţi servi masa bucurându-vă de un meniu variat de produse preparate în restaurantul propriu”, se arată pe salinapraid.ro.

Administratorii salinei au subliniat că într-un an, la Praid vin aproximativ 400.000 de persoane. Vara, numărul persoanelor care intră în salină ajunge la 2500-3000/zi.

ADVERTISEMENT
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant