News

Panică la Salina Praid, după ce galeria de acces a fost inundată. 1.000 de turiști au fost evacuați în siguranță

Aproximativ 1.000 de turiști au avut câteva momente scurte de panică după ce au aflat că galeria de acces a Salinei Praid a fost inundată sâmbătă, chiar în timpul vizitei lor.
23.07.2022 | 17:30
Panica la Salina Praid dupa ce galeria de acces a fost inundata 1000 de turisti au fost evacuati in siguranta
La Salina Praid au fost câteva momente de panică după ce turiștii au aflat că galeria de acces a fost inundată. Foto: salinapraid.ro/galerie
ADVERTISEMENT

La fața locului s-au prezentat imediat câțiva jandarmi care le-au prezentat situația turiștilor. De asemenea, oamenii legii au încercat să îi liniștească pe cei care se temeau de un scenariu catastrofal.

Evacuarea turiștilor de la Salina Praid s-a făcut fără probleme

În cele din urmă, turiștii au fost evacuați în ordine, cu ajutorul unor microbuze. Acestea au circulat din 30 în 30 de minute până când în Salina Praid nu a mai rămas niciun turist, conform g4media.ro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pentru remedierea situației, conducerea salinei din județul Harghita a decis întreruperea alimentării cu apă. Totodată, a fost oprită și conexiunea la Internet.

Potrivit primelor informații, inundația din galeria de acces a fost provocată fie de o defecțiune la o conductă de apă, fie de un izvor natural. Baza de agrement de la Salina Praid a fost amenajată la “Orizontul 50”.

ADVERTISEMENT

Acesta se află la o adâncime de 120 metri. Conform informațiilor publicate pe site-ul oficial al salinei, transportul turiștilor se face cu autobuzele salinei pe o distanţă de 1.250 de metri.

Salina din județul Harghita, o mare atracție turistică a zonei

Mașinile îi transportă pe vizitatori până la poarta de intrare în baza de agrement. Odata ajunşi acolo, aceștia se pot bucura de sistemul de iluminat și terenurile de joacă  pentru copii.

ADVERTISEMENT

În același loc au fost amenajate spaţii de creaţie şi agrement, o capelă ecumenică, o cafenea, un cinema 3D şi o farmacie cu produse naturiste. ”Toate acestea având menirea de a oferi o recreere pentru cei care vor să petreacă clipe plăcute într-un mediu plăcut si inedit.

Temperatura medie anuală din subteran este de 16 grade Celsius. Pe traseul de ieşire din Baza de agrement la “Orizontul 60” găsiţi zona de vizitare Panorama Belvedere “Mina Iosif”.

ADVERTISEMENT

Tot la acest nivel puteţi face o degustare de vinuri şi puteţi servi masa bucurându-vă de un meniu variat de produse preparate în restaurantul propriu”, se arată pe salinapraid.ro.

Administratorii salinei au subliniat că într-un an, la Praid vin aproximativ 400.000 de persoane. Vara, numărul persoanelor care intră în salină ajunge la 2500-3000/zi.

ADVERTISEMENT