News

Panică la Spitalul din Pitești. Fum într-un salon cu pacienţi Covid din cauza unui prelungitor

09.05.2021 | 10:24
Panica la Spitalul din Pitesti Fum intrun salon cu pacienti Covid din cauza unui prelungitor
ADVERTISEMENT

A fost panică duminică dimineața la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, după ce într-un salon în care erau tratați pacienți Covid s-a semnalat miros de fum.

Din primele informații, personalul medical a fost cel care a sesizat fum într-unul dintre saloanele în care sunt trataţi pacienţi cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Angajații au scos din priză un prelungitor care alimenta un concentrator de oxigen, find evitată producerea unui incendiu, iar cei doi pacienți aflați în salonul cu probleme au fost mutați, fără ca starea lor de sănătate să fie afectată.

Fum în secția Covid de la Spitalul de Urgență Pitești. Angajații au intervenit la timp

Mirosul de fum de la unitatea medicală din Pitești a fost semnalat într-un salon din Secția de Boli Infecțioase, în jurul orei 4.30. Din fericire, cadrele medicale au acționat la timp și au scos din priză un prelungitor cu probleme.

ADVERTISEMENT

Echipa de tehnicieni care asigură continuu mentenanța a stabilit că prizele de oxigen sunt funcționale, singura defecțiune fiind la acel prelungitor care a fost înlocuit. Nu au fost înregistrate victime și nici pagube materiale.

”Precizăm că în această dimineaţă, în Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a avut loc un incident, care, datorită personalului medical, nu s-a soldat cu victime, dar nici cu pagube materiale.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 4:30, într-unul din saloanele în care sunt trataţi pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus a fost semnalat miros de fum. Cadrele medicale au acţionat imediat.

Prelungitorul care alimenta cu electricitate un concentrator de oxigen a fost scos din priză şi, astfel, evitată producerea un incendiu”, a transmis, duminică, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşt, Cristina Cazacu, potrivit HotNews.

ADVERTISEMENT

Echipaje ISU au ajuns la locul incidentului

Potrivit oficialului spitalului, la faţa locului au fost chemaţi reprezentanţii Inspectotarului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş care au constatat că nu sunt probleme.

”De asemenea, echipa care asigură continuu mentenanţa a stabilit că prizele de oxigen sunt funcţionale, singura defecţiune fiind la acel prelungitor care a fost înlocuit.

Menţionăm că cele două persoane internate în respectivul salon au fost mutate imediat, fără ca starea de sănătate să le fie afectată de acest incident”, a mai precizat Cazacu.

ADVERTISEMENT
Tags: