Panică la Timișoara! Zeci de copii evacuați dintr-o grădiniță privată. Unitatea a fost deratizată de aceeași firmă care a ucis trei persoane într-un bloc

Alexandru Năstase   
în HotNews
19/11/2019, 15:29
Panică la Timișoara! Zeci de copii evacuați dintr-o grădiniță privată. Unitatea a fost deratizată de aceeași firmă care a ucis trei persoane într-un bloc GALERIE FOTO
Zeci de copii au fost evacuați de pompieri. Sursa foto - facebook

Panică la Timișoara, acolo unde o grădiniță privată a fost evacuată. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a scos afară zeci de copii, după ce directoarea a fost cea care a alertat forțele de intervenție. Aceasta a aflat din presă numele firmei care a făcut deratizarea în blocul în care au murit trei persoane, între care doi copii, apoi s-a uitat speriată peste acte. Femeia a văzut că a lucrat cu aceeași companie și nu a mai stat o clipă pe gânduri.

Panică la Timișoara!

Dezinsecția în unitatea de învățământ a avut loc în urmă cu doar două zile. Directoare a sesizat imediat autoritățile, iar reprezentanții ISU au decis ca grădinița să fie evacuată. Femeia a sunat la numărul de urgență, 112 și a anunțat pățania. Imediat, pompierii au mers la grădinița privată, unde învață peste 50 de copii, și au scos pe toată lumea afară în cel mai scurt timp posibil. “Astăzi, în jurul orei 9.30, la sediul inspectoratului a fost primit un apel pe numărul de fix.

Prin acesta s-a spus că de la o grădiniță din Timișoara, o grădiniță privată, s-au efectuat lucrări în cursul zilei de ieri (luni – n.r.), lucrări de dezinsecție/deratizare, fapt pentru care imediat echipajul de cercetare CBRN s-a deplasat acolo. S-au efectuat măsurători care nu indicau prezența niciunei substanțe, au fost ventilate suplimentar spațiile.

Zeci de copii evacuați dintr-o grădiniță privată

Aceasta a fost măsura pe care le-am cerut-o suplimentar personalului didactic, evacuarea celor aproximativ 50 de copii. (…) Nu s-au identificat substanțe periculoase și activitatea a fost reluată”, a spus șeful ISU Timiș. Culmea, deși șeful acestei firme se află deja în arestul Poliției și a fost audiat de forțele de ordine, oamenii legii nu știau că firma de dezinsecție și deratizare a făcut lucrări și la o grădiniță.

Comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș, Lucian Mihoc, a recunoscut că pompierii au aflat despre această nouă locație după ce directoarea grădiniței a sunat la 112. “Nu am primit această informație (de la anchetatori – n.r.) Am primit-o prin apel”, a răspuns șeful ISU.

 

 

Închide ×