News

Panică la un hotel din Vâlcea. 17 turiști s-au intoxicat cu insecticid. Două persoane au fost spitalizate

Mai mulți turiști aflați la un hotel din Râmnicu Vâlcea au avut o noapte foarte grea. 17 dintre ei s-au intoxicat cu insecticid. Două persoane au ajuns la spital.
23.11.2022 | 18:06
Panica la un hotel din Valcea 17 turisti sau intoxicat cu insecticid Doua persoane au fost spitalizate
17 turiști, intoxicați cu insecticid la un hotel din Vâlcea. Poliția a deschis dosar penal pentru vătămare din culpă. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A fost panică în noaptea de marți spre miercuri la un hotel renumit din Râmnicu Vâlcea.

17 turiști, intoxicați cu insecticid la un hotel din Vâlcea. Poliția a deschis dosar penal pentru vătămare din culpă

Un număr total de 17 turiști s-au intoxicat cu insecticid. Alarma în unitatea turistică s-a dat la ora 2.00 noaptea.

Telefoanele au început să apeleze serviciul unic de urgență 112, anunţând că persoanele cazate în hotel se simt extrem de rău, cu tuse, ameţeli şi iritaţii ale căilor respiratorii.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, zeci de echipaje ISU au intervenit pentru salvarea turiștilor. O parte dintre victime au avut nevoie de îngrijiri la fața locului, alții și-au revenit la contactul cu aerul curat.

În final, s-a decis ca doar două persoane din unitate să fie transportate la spital. Oamenii afectați de intoxicație au avut posibilitatea să fie mutați la un alt hotel, însă au refuzat.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei locale, cele două persoane transportate la UPU Vâlcea sunt în stare stabilă, fiind conștiente, cu efectele simptomelor inițiale mult diminuate.

”La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 01:55, un bărbat a sesizat prin apel 112 Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea, cu privire la faptul că, în incinta unui hotel din municipiul Râmnicu Vâlcea s-ar fi efectuat o deratizare cu substanțe chimice al căror miros s-a propagat la etajele unde erau cazate mai multe persoane, care acuzau stări de rău”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Vâlcea, Georgiana Țîrcu.

ADVERTISEMENT

În urma acestei situații, polițiștii vâlceni au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Ce au descoperit specialiștii CBRN în unitatea turistică

La unitatea turistică unde a avut loc incidentul a intervenit și o autospecială CBRN cu 11 subofițeri din cadrul Gărzii de Intervenție (G.I.) Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISEMENT

În urma verificărilor făcute de specialiști CBRN, în camera centralei a fost descoperită o concentrație de 16 ppm a unei substanțe iritante.

Potrivit publicației VoceaVâlcii, aceasta provenea probabil de la un insecticid aplicat de un operator economic în cursul zilei de, marți, 22 noiembrie, în incinta hotelului.

ADVERTISEMENT
Tags: