Oficialul lui Dinamo care este și medic, a oferit ultimele informații despre starea de sănătate a mijlocașului lui Dinamo, Alexandru Răuță: „Am vorbit cu un doctor chiar aseară. A fost testat de COVID, că a avut și febră, și a ieșit negativ. S-a suspectat o problemă cardiacă, dar EKG-ul făcut în salvare, apoi în clinică nu a relevat modificări semnificative la cord. Asta nu înseamnă că e exclus 100% să fie probleme. I-au dat drumul aseară, că-și revenise.
Urmează să mai facă analize, de sânge și pentru probleme cardiace. Sper să nu aibă probleme. După cum am evaluat lucrurile atunci, mă gândeam că e un blestem la Dinamo, dar la Răuță a fost un pic mai ușor. A intervenit repede Salvarea, a fost tratat acolo. I s-a pus perfuzie în Salvare, i s-a recoltat, i-au făcut EKG și test COVID. Medicii și-au făcut datoria, le mulțumesc”, a explicat președintele „câinilor” la Digi Sport Matinal.
La foarte scurt timp după ce Dandea l-a faultat la mijlocul terenului pe Ivanovski, Alexandru Răuță s-a lungit pe spate, resimțind o stare de rău.
Imediat fost înconjurat de câțiva jucători și de arbitrul Horațiu Feșnic, după care la fața locului a ajuns și echipa medicală a lui Dinamo.
În timp ce i s-au acordat primele îngrijiri medicale, pe gazon a apărut ambulanța. Pentru că jucătorul dinamovist respira sacadat, i s-a pus o mască de oxigen pe față, după care a fost urcat în ambulanță.
Meciul a fost întrerupt timp de trei minute, iar după acest incident antrenorul gazdelor, Mircea Rednic, l-a l-a înlocuit pe Răuță cu Matei.
Răuță a ajuns la Dinamo în urmă cu doi ani, din postura de jucător liber de conntract, după ce-și încheiase socotelile cu FC Voluntari. De-a lungul timpului, el a mai evoluat la FC Argeș, CS Mioveni, Pandurii și Poli Iași.
La ora redactării acestui material, Răuță era în ambulanță, parcată undeva în zona pistei de atletism. El este stabilizat și se aștepta sosirea altei ambulanțe pentru a-l transporta la spital.
Inevitabil, fanii dinamoviști s-au gândit la tragediile care au îndoliat clubul de-a lungul timpului. Pe 5 octombrie 2000, Cătălin Hîldan murea în timpul unui meci amical disputat de echipa alb-roșie la Oltenița. El s-a prăbușit pe teren din cauza unui accident vascular celebral.
Pe 6 mai 2016, camerunezul Patrick Ekeng a murit în timpul meciului dintre Dinamo și Viitorul, disputat pe stadionul din Șos. Ștefan cel Mare. El s-a prăbușit fără suflare pe teren, iar medicul de la ambulanța care l-a preluat pe jucător a fost acuzat de ucidere din culpă.
În plus, pe 22 iulie 2019, antrenorului dinamovist Eugen Neagoe i s-a făcut rău în timpul meciului de pe teren propriu cu Universitatea Craiova. Concret, el a suferit un infarct, dar, până la urmă, totul s-a terminat cu bine.
De-a lungul timpului, fotbalul românesc a fost marcat de multe tragedii. Pe 24 iulie 1999, Ștefan Vrăbioru s-a prăbușit pe teren la jumătatea reprizei a doua a meciului Rapid – Astra Ploiesti, care s-a disputat în Giulești.
El intrase pe teren de 13 minute pe teren și a decedat în ambulanță, în drum spre spital. După autopsie, fotbalistului Astrei i s-a descoperit o hemoragie, iar IML a stabilit că a murit din cauza unor probleme la inima.
Pe 20 februarie 2002, Cristian Neamțu a murit în urma unei lovituri involuntare primită la un antrenament de la colegul Marius Șuleap. El a stat în comă mai mult de o săptămână, într-un spital din Nicosia, deoarece oltenii erau într-un cantonament în Cipru.
Alți fotbaliști tomâni care au murit sunt Mihai Baicu (6 iulie 2009, fost atacant la FC Brasov), Alexandru Iatan (2 septembrie 2009, de la Dunărea Giurgiu; avea doar 19 ani) sau Andrei Mutulescu (11 aprilie 2011, juca la Juventus Colentina).