News

Panică totală după ce un tren a luat foc în drum spre Constanța. Călătorii, scoși pe câmp din cauza fumului toxic: ”Nu ni se spune nimic”

Momente de panică printre călătorii aflați sâmbătă dimineața în trenul care circula de la București la Constanța. Din cauza unui incendiu, au fost rugați să iasă pe câmp.
24.09.2022 | 12:43
Panica totala dupa ce un tren a luat foc in drum spre Constanta Calatorii scosi pe camp din cauza fumului toxic Nu ni se spune nimic
Călătorii din trenul care se deplasa spre Constanța au fost nevoiți să iasă pe câmp până la stingerea incendiului. Foto: captură Antena 3
ADVERTISEMENT

Conform spuselor unei călătoare care a intervenit telefonic la Antena 3, au fost probleme încă de când trenul a plecat din Gara de Nord spre Constanța. Călătorii au simțit miros de fum din primele minute în care trenul s-a pus în mișcare.

Incendiu în trenul care se deplasa spre Constanta

Ulterior, la cinci minute de la plecare, trenul a fost oprit, iar personalul CFR i-a rugat pe călători să iasă pe câmp. S-a intervenit cu extinctoarele și a fost solicitată intervenția pompierilor.

ADVERTISEMENT

În continuare vă vom prezenta filmul evenimentelor, așa cum a fost prezentat de călătoarea amintită anterior. ”Trenul a plecat la 9:40. La nici cinci minute, am început să simțim miros de fum.

La un sfert de oră ni s-a spus că nu e niciun fel de pericol, să stăm liniștiți. A început să vină fum din ce în ce mai mult prin ventilație. În vagonul 4 era deja suficient de înecător.

ADVERTISEMENT

După alte câteva minute s-a oprit trenul şi am fost evacuați. Ne-au rugat, până se stinge flacăra deschisă, să ne îndepărtăm de tren. (…) Se pare că era trasă frâna pe roata care a luat foc.

Oamenii așteaptă răspunsurile celor de la CFR Călători

Nu ni se spune nimic”, a declarat Ana-Maria Popa. Aceeași călătoare a precizat că reprezentanții CFR nu au oferit informații foarte clare cu privire la acest incident.

ADVERTISEMENT

Niciun călător nu știe exact ce se întâmplă deși au așteptat mai multe minute pe câmp. Personalul CFR a fost apreciat pentru intervenția promptă și pentru modul în care au reușit să stingă incendiul folosind toate extinctoarele din tren.

Ulterior, au sosit și pompierii, care au plecat după ce s-au asigurat că nu mai este niciun pericol. Totuși, călătorii stau și așteaptă din partea CFR o soluție pentru continuarea călătoriei.

ADVERTISEMENT

Conform ultimelor discuții, se pare s-a ajuns la concluzia renunțării la vagonul avariat. Călătorii au fost rugați să rămână în tren, să nu coboare și să aștepte răspunsul personalului CFR.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: