VESTE TERIBILĂ pentru Panti. Dacă rămîne printre “cetăţeni” nu mai are cum să joace!

Dacă Manchester City va reuşi să încheie afacerea pe care şi-a propus-o pentru vara anului 2014 atunci cu siguranţă pentru Costel Pantilimon cel mai bun lucru ar fi să îşi caute de urgenţă...
08.12.2013 | 14:17
VESTE TERIBILA pentru Panti Daca ramine printre cetateni nu mai are cum sa joace
ADVERTISEMENT

Dacă Manchester City va reuşi să încheie afacerea pe care şi-a propus-o pentru vara anului 2014 atunci cu siguranţă pentru Costel Pantilimon cel mai bun lucru ar fi să îşi caute de urgenţă altă echipă, altminteri va risca să se plafoneze la cei 26 de ani ai săi pe banca de rezerve. Şeicii care îi patronează pe ”cetăţeni” sînt sătui de gafele lui Joe Hart, dar consideră, deşi evoluţiile sale au fost în general bune de cînd a fost titularizat de la victoria în Cupa Ligii, de la Newcastle, că nici românul Pantilimon nu este o soluţie care să ofere garanţii sută la sută.

Pun pe masă 47 de milioane de euro şi un contract beton jucătorului

Drept urmare pentru vara viitoare unul dintre obiectivele clare trasate lui Manuel Pellegrini este găsirea unui număr 1 cu adevărat valoros. Şi la indicaţiile tehnicianului chilian alegerile s-au oprit asupra portarului campioanei Europei, Manuel Neuer (foto). Englezii intenţionează să pună pe masă 47 de milioane de euro şi sînt dispuşi să urce pînă la jumătate de sută de milioane, propunere care nu are cum să nu surîdă bavarezilor, iar jucătorului i se va oferi un contract pe cinci ani, cu un salariu de 9 milioane euro pe sezon. Neuer cîştigă actualmente la Bayern 6,5 milioane pe un contract cu durată tot de cinci ani, început la 1 iunie 2011. Transferul său de la Schalke 04 a costat 22 de milioane euro, cel mai mare preţ plătit vreodată pentru un goalkeeper. Aşadar, dacă se va face în vara lui 2014 mutarea la Manchester City tot Neuer va deveni noul recordman mondial în materie de transfer de portari, cu o sumă mai mult decît dublă faţă de cea plătită de bavarezi.

ADVERTISEMENT

mn_2484653b

Pellegrini e dispus să-l păstreze în lot pe ”Panti”

Contractul lui Costel Pantilimon expiră la vară şi antrenorul Manul Pellegrini spune că ar fi mulţumit dacă românul ar continua la City, pentru că a dovedit că este un portar bun, care a avut evoluţii de calitate de cînd a fost introdus între buturi ca titular. ”Ştiu că la începutul acestui sezon era foarte afectat că nu i se dă nici o şansă să joace şi că dorea să plece la alt club, dar între timp el a demonstrat că se poate conta pe el şi din punctul meu de vedere Pantilimon s-a dovedit a fi foarte util în meciurile pe care le-a jucat. Nu ştiu ce are de gînd să facă, dar dacă ar fi după mine eu aş dori să rămînă la noi, pentru că merită să continue la City”.

Hart va juca miercuri, la Munchen, în Ligă

Antrenorul Manuel Pellegrini a anunţat deja faptul că aşa cum a procedat şi la ultima partidă din Liga Campionilor, 4-2 acasă cu Viktoria Plzen, va trimite pe teren miercuri, la ultimul meci din faza grupelor, în meciul de la Munchen, împotriva lui Bayern, multe rezerve, printre care şi pe portarul Joe Hart. Pentru City, deja calificată de pe locul 2, fără posibilitate de a mai ataca prima poziţie, mult mai important va fi jocul din următorul weekend, acasă cu Arsenal, în Premier League. Interesant este însă că pentru Joe Hart va fi un moment special, pentru că tocmai de la o prestaţie de-a dreptul dezastruoasă pe teren propriu, în primul meci din grupe, contra bavarezilor, pierdut cu 1-3 (foto), în care titularul naţionalei Angliei a comis două uriaşe greşeli care au însemnat tot atîtea goluri, a început antrenorul Pellegrini să-şi piardă încrederea şi să se gîndească la a-i oferi o şansă şi lui Pantilimon. Care aa devenit certitudine după ultima mare gafă marca Hart, din meciul de campionat de la Londra, pierdut cu 2-1 în faţa lui Chelsea.

ADVERTISEMENT

Joe-Hart_GI_2692990b