Stiri sportive

Pantilimon cel DARNIC! Cum s-a revanşat faţă de băcăuani

Nu multe au fost meciurile în care Costel Pantilimon s-a regăsit în poarta lui Manchester City, în cei trei ani în care a fost jucătorul ”cetăţenilor”, aşa că inevitabilul s-a produs: a...
25.11.2014 | 00:02
Pantilimon cel DARNIC Cum sa revansat fata de bacauani

Nu multe au fost meciurile în care Costel Pantilimon s-a regăsit în poarta lui Manchester City, în cei trei ani în care a fost jucătorul ”cetăţenilor”, aşa că inevitabilul s-a produs: a semnat în vară un contract pe patru sezoane cu Sunderland. Aici, Panti pare să fi prins deja titulatura de om de bază. Ultimul meci al noii sale echipe l-a prins pe longilinul român în zi de graţie! Leicester – Sunderland s-a încheiat 0-0, cu un Pantilimon care a reuşit imposibilul, fiind elogiat de presa din Albion. Cum a ajuns Costel Pantilimon să atingă gloria la care doar visa cînd era doar un puşti?

FANATIK.RO vă prezintă povestea puştiului înalt cît o prăjină care, luat de mînă de tatăl său, a fost înscris la echipa întreprinderii!

I-a dat pe spate pe preşedinte şi pe antrenori

Tatăl lui Costel Pantilimon lucra la fost fabrică de avioane, Aerostar Bacău, şi văzîndu-l că ia în înălţime pe zi ce trecea, s-a gîndit că fiul său poate face o frumoasă carieră de portar profesionist. L-a luat de mînă într-o zi şi l-a înscris la una dintre grupele de copii ale echipei întreprinderii, care juca în Liga 3. Înălţimea puştiului a atras atenţia antrenorilor, care au văzut în el un viitor mare portar. A început să apere meci de meci, mai mult, a participat la unele campionate de mini-fotbal unde evoluau copii cu vîrstă mai mare decît a lui. A impresionat şi acolo. ”A venit la Aerostar cînd avea şapte ani. A avut o ascensiune fulminantă. Apăra şi cu ăia care erau mai mari decît el şi o făcea foarte bine”, povesteşte fostul lui antrenor, Valentin Cioancă, pentru FANATIK.RO.

diverse_fe4cbb6

Aruncat în ”foc” la 15 ani!

Doar 15 ani avea Costel Pantilimon cînd a primit botezul crîncenei lupte din eşalonul al treilea. Valerian Voicu, preşedintele clubului Aerostar care l-a susţinut ani la rînd pe Panti, i-a transmis antrenorului Gogu Munteanu că ”Pantilimon trebuie să debuteze astăzi!”. S-a întîmplat în repriza a doua a meciului Aerostar – Rafinăria Dărmăneşti. Antenorul l-a aruncat în joc, iar Costel s-a achitat onorabil. A încasat un gol, dar echipa lui a cîştigat cu 3-2, deşi era condusă la pauză cu 2-1. Fără să-şi dea seama, fotbalul devenise atunci o meserie pentru el. Cum era firesc, de Pantilimon s-au interesat mai multe echipe, iar Poli Timişoara a fost cea care a avut de cîştigat, după negocierile cu Aerostar. Traseul lui Pantelimon este cunoscut. De acolo a ajuns la ”naţională”, la Manchester City, iar acum apără poarta lui Sunderland.

costel-pantilimon-1944098681

Surpriza lui Panti la Manchester City – Real Madrid

Costel Pantilimon nu a uită de unde a plecat. De fiecare dată, cînd are timp, dă o fugă la Bacău, pentru a se întîlni cu oamenii care i-au fost ca nişte părinţi în perioada junioratului său. ”Este un copil care nu uită de unde a plecat. Vine pe la noi, la club, la antrenamente, face o saună, ne aduce cadouri”, a dezvăluit Valentin Cioancă, unul dintre antrenorii lui Pantilimon. Mai mult decît atît, Panti i-a trimis lui Valerian Voicu, preşedintele clubului unde actualul portar al lui Sunderland s-a remarcat, invitaţii la meciurile tari din Liga Campionilor pe care Manchester City le-a disputat, pe propriul teren. La una dintre acestea, preşedintele a răspuns. Este vorba de partida City – Real Madrid, din noiembrie 2012, încheiat 1-1. Iar după meci, Voicu şi Panti au stat la taclale toată noaptea.

33 de apariţii în tricoul lui City a avut Pantilimon în cele trei sezoane petrecute în Premier League

2 milioane de euro este cota de piaţă a lui Costel Pantilimon, potrivit transfermarkt