Pantilimon, cel mai bun portar din Championship în acest sezon! Ionuț Radu, fără adversar în Serie A, la sub 23 de ani

Alexandru Năstase    Iulian Pavel   
în Fotbal international
07/05/2019, 17:33
Pantilimon, cel mai bun portar din Championship în acest sezon! Ionuț Radu, fără adversar în Serie A, la sub 23 de ani GALERIE FOTO
Costel Pantilimon, în poarta echipei naționale a României. Antonio Cioarek/HEPTA/Bucharest/Romania

Costel Pantilimon a fost desemnat cel mai bun portar din Championship în acest sezon de site-ul de statistică whoscored.com. Astfel, conform presei, românul a dominat liga a doua engleză și a avut cele mai multe intervenţii salvatoare dintre toţi portarii, 140 la număr. Mai mult de atât, Panti s-a clasat pe locul al doilea și la mingile înalte reţinute (34), obţinând cel mai bun punctaj, 6,77 în acest top.

Pantilimon, cel mai bun portar din Championship în acest sezon!

De remarcat că Pantilimon a jucat în 44 din cele 46 de meciuri disputate de Nottingham Forest în acest sezon și a avut un total de aproape 4.000 de minute , mai exact 3.960, cele mai multe din echipa sa. Din lotul “pădurarilor”, doar mijlocaşul Joe Lolley, de asemenea inclus în echipa sezonului, a jucat mai multe meciuri, 46, dar mai puţine minute, 3.538.

Internaţionalul român putea chiar să depășească borna celor 4.000 de minute dacă antrenorul Martin O’Neill nu ar fi decis să îl vadă la lucru şi pe rezerva Luke Steele, în ultimul meci al campionatului. Nottingham a jucat cu retrogradata Bolton, partidă câştigată cu 1-0. “Am vrut să vedem ce alte opţiuni avem, am vrut să-l văd pe Luke jucând”, a spus O’Neill.

Pantilimon, cel mai bun portar din Championship în acest sezon! Pantilimon
Costel Pantilimon, conferință la echipa națională. Sursa foto – Hepta

Ionuț Radu, cel mai bun tânăr jucător

Astfel, indiferent de numele antrenorului, Pantilimon a fost om de bază la Nottingham, ocupanta locul 9 la finalul sezonului. Cu 15 partide fără gol primit, Pantilimon este al patrulea la acest capitol în Championship. Pe lângă goalkeeperul englezilor și Ionuț Radu a rupt norii în ultima rundă. Portarul naţionalei de tineret a fost și el desemnat cel mai bun jucător sub 23 de ani al etapei cu numărul 35 din Seria A, într-o anchetă a celor de la Gazzetta dello Sport.

În ciuda unui meci foarte bun făcut de Radu, cu trei etape înainte de finalului sezonului, Genoa mai are emoţii privind retrogradarea. Echipa este pe locul 16, cu 36 de puncte, la patru puncte de Empoli, prima echipa situată pe loc retrogradabil.

  • 27 de prezențe are Costel Pantilimon în echipa națională a României

 

Închide ×