Pariuri sportive

Pantilimon: ”E un privilegiu şi o ONOARE că am SEMNAT cu Sunderland”

Portarul echipei naţionale, Costel Pantilimon (27 de ani), s-a despărţit de Manchester City, dar va juca din sezonul viitor tot în Premier League. Goalkeeper-ul a semnat cu Sunderland, echipă...
19.06.2014 | 18:01
Pantilimon E un privilegiu si o ONOARE ca am SEMNAT cu Sunderland
ADVERTISEMENT

Portarul echipei naţionale, Costel Pantilimon (27 de ani), s-a despărţit de Manchester City, dar va juca din sezonul viitor tot în Premier League. Goalkeeper-ul a semnat cu Sunderland, echipă manageriată de uruguayanul Gustavo Poyet, un contract pe patru sezoane. Pantilimon a oferit un interviu pentru site-ul www.frf.ro în care explică de ce a ales să rămână în Anglia, ce planuri are la echipa naţională şi ce şanse are România să ajungă la Euro 2016.

Costel, ce înseamnă pentru cariera ta transferul la Sunderland?

– E un privilegiu şi o onoare pentru mine că am semnat cu Sunderland, o echipă de tradiţie, cu o istorie extraordinară şi cu fani pătimaşi. Am plecat de la Manchester City şi îmi doream un club cu aspiraţii înalte, care să joace la un nivel ridicat şi care să-şi dorească să facă performanţă. După ce am vorbit cu antrenorul Gustavo Poyet, am realizat că Sunderland este clubul potrivit pentru mine. Sincer, abia aştept să încep pregătirile. Am preferat Sunderland, unde am fost dorit de antrenor, un lucru care mă bucură foarte mult. Sunderland este un club puternic, cu jucători foarte buni, iar din sezonul următor avem ambiţii mari, poate vom reuşi să ne calificăm în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Te-ai sfătuit şi cu selecţionerul Victor Piţurcă înainte de a te transfera la Sunderland?

– Am discutat mai demult cu domnul Piţurcă. Era foarte important pentru mine să joc meci de meci, iar acum am găsit această soluţie. Îmi doresc foarte mult să revin în poarta echipei naţionale. Prima reprezentativă este foarte importantă pentru mine, de aceea am şi ales un club unde să fiu dorit şi unde să am şanse să joc.

Vito Mannone a apărat poarta lui Sunderland, cum vezi concurenţa cu el pentru un post de titular?

– Mannone este un portar bun, care a apărat bine în sezonul precedent, dar obiectivul meu este să-mi câştig locul în echipă. Voi da totul, voi munci mult pentru a fi titular la Sunderland.

ADVERTISEMENT

Ciprian Tătăruşanu s-a transferat la Fiorentina în această vară, va fi grea lupta pentru titularizare la echipa naţională?

– Va fi o luptă benefică pentru echipă. Atât timp cât noi jucăm la echipele de club, totul este în regulă. Este important pentru antrenorul echipei naţionale să aibă variante, să aibă de unde alege cea mai bună soluţie. Nu va fi uşor pentru niciunul dintre noi pentru că atunci când ajungi la un club din străinătate trebuie să munceşti de 3-4 ori mai mult. Asta deoarece pretenţiile cresc, oamenii spun că nu degeaba au plătit bani pe tine şi trebuie să demonstrezi de ce poţi fi titular în detrimentul unui jucător de-al lor, născut în ţara respectivă.

ADVERTISEMENT

Primul meci din preliminariile pentru Euro 2016 se va juca în Grecia, cu porţile închise. Poate fi un avantaj pentru România?

– Pentru mine, plăcerea de a juca fotbal înseamnă şi stadioane pline. E foarte urât să joci cu un stadion gol şi să te simţi singur. E straniu să auzi pe teren ce strigă jucătorii. Faptul că vom evolua cu Grecia cu stadionul gol poate fi un avantaj, dar şi un dezavantaj dacă ne gândim că nici adversarii nu vor mai simţi presiunea publicului.

ADVERTISEMENT

Grupa de calificare la Euro 2016 este accesibilă. Eşti de acord că avem o şansă mare să ne calificăm la turneul final?

– La prima imagine, lumea crede că ne vom califica fără probleme. Eu spun că trebuie să ne concentrăm foarte bine pe fiecare meci în parte. Cert este că nu ne va fi uşor, va fi greu, dar trebuie ca această campanie de calificare să se încheie cu succes. Este important pentru fotbalul românesc să ne calificăm pentru că suntem pe o pantă descendentă, iar dacă am ajunge la Euro, ar fi foarte bine pentru România.

Ce s-ar întâmpla dacă s-ar rata din nou o calificare la un turneu final?

– Ar fi un moment foarte prost pentru noi, iar din punct de vedere financiar nu am sta bine deloc. Echipa naţională şi fotbalul românesc trăiesc din veniturile care vin în urma calificării la turneele finale. Va fi un mare dezavantaj dacă nu ne-am califica.

Ai urmărit meciurile de la Campionatul Mondial?

– Cel mai mult mi-a plăcut confruntarea dintre Spania şi Olanda. Am fost surprins de ce s-a întâmplat cu echipa naţională a Spaniei. Cred că după un sezon lung, în care jucătorii lor au fost angrenaţi în mai multe competiţii, s-a văzut oboseala acumulată, s-a văzut o saturaţie în jocul lor, iar oboseala fizică şi-a pus amprenta.

Ţi-a plăcut în mod special vreun portar la acest Campionat Mondial?

– Da, sunt doi portari care mi-au plăcut foarte mult. Primul este Jasper Cillessen, portarul Olandei, care, deşi nu are foarte multe selecţii la echipa naţională, a arătat o siguranţă şi un joc de picior foarte bune. S-a descurcat foarte bine la cel mai înalt nivel. Mi-a plăcut şi chilianul Claudio Bravo, un portar experimentat, care dă siguranţă echipei.

Sursa: www.frf.ro

ADVERTISEMENT
Tags: