Fotbal international

Antrenorul lui AEK, speriat de arma patronului lui PAOK: “Dacă o lua razna şi scotea pistolul?”

Antrenorul lui AEK Atena, spaniolul Manolo Jimenez, spune că s-a temut când l-a văzut intrând pe teren pe patronul lui PAOK, Ivan Savidis, înarmat.
12.03.2018 | 12:31
Antrenorul lui AEK speriat de arma patronului lui PAOK Daca o lua razna si scotea pistolul

Finalul partidei PAOK – AEK Atena a declanşat nebunia pe stadionul Tumba din Salonic. Gazdele marcaseră în minutul 90, prin lovitura de cap a fostului stelist, Fernando Varela şi reveniseră pe locul 1. Unde au stat mai puţin de două minute, pentru că arbitrul Kominis, după ce s-a consultat cu asistentul, a anulat reuşita alb-negrilor pe motiv de ofsaid la Mauricio, care pentru a nu influenţa faza se aruncase pur şi simplu în plasa porţii.

După ce arbitrul a decis să nu valideze golul s-a declanşat nebunia pe teren. Jucătorii lui PAOK l-au implorat pe arbitru să revină şi să dea gol valabil, apoi pe teren a pătruns patronul gazdelor, Ivan Savidis, cu o armată de bodyguarzi lângă el, iar el având un pistol în teaca de la şold. Jucătorii de la AEK s-au retras la vestiare şi au refuzat să mai iasă pe teren, deşi au fost chemaţi de arbitru pentru a termina partida, fiindu-le teamă.

Iată cum a trăit acele minute antrenorul oaspeţilor, spaniolul Manolo Jimenez. De notat că în scandalurile produse la Salonic, ambele la meciuri cu echipele fanion ale Atenei, au fost implicaţi doi tehnicieni iberici, întrucât şi antrenorul lui Olympiakos, cel lovit cu o rolă de hârtie aruncată din tribune, Oscar Garcia, e tot spaniol: “PAOK a marcat un gol din ofsaid, arbitrul l-a anulat şi jucătorii au protestat timp de 5 minute. Dintr-o dată, un domn a intrat pe teren cu tot cu bodyguarzi. Am aflat că era preşedintele lui PAOK. S-a dus prima dată la arbitru, apoi a venit la banca noastră.

La început nu ştiam că are o armă, apoi am văzut-o. Patronul lui PAOK a mers la arbitru cu un singur gând. Am văzut apoi că era în mijloc şi avea o armă. Nu ne-am temut la început. Dar apoi, când am văzut fotografiile cu el şi cu arma stai şi te gândeşti că dacă o lua razna putea să scoată arma. Pentru un gol anulat a intrat pe teren a să-l atace pe arbitru. Incredibil!”
 
Cei de la PAOK au vrut să termine meciul însă preşedintele nostru ne-a spus să nu mai intrăm pe teren, mai ales că acolo era un om care avea o armă. Federaţia din Grecia trebuie să facă ceva pentru că aici nu e vorba doar despre trei puncte, e mult mai mult de atât. S-au mai întâmplat astfel de lucruri şi în sezonul acesta, dar şi în sezonul trecut. Poliţia ne-a protejat tot timpul, s-a comportat exemplar. O să plecăm spre Atena când vom primi permisiunea lor. Îmi imaginez că toţi cei care erau pe stadion, acum vor aştepta autocarul lui AEK la plecarea spre aeroport. Am ratat avionul şi vom pleca cu un charter”