Revoltă împotriva politicului! Cluburile din Grecia împotriva suspendării campionatului

paok-aek, ivan savvidis, razvan lucescu
HAOS LA PAOK - AEK

Decizia ministrului sportului de a suspenda campionatul, după incidentele de la meciul PAOK - AEK nu este acceptată de cluburile din Grecia.

Fotbalul din Grecia se află într-un nou moment delicat. Nu este nici primul, nu va nici ultimul pentru o ţară în care manifestările suporterilor depăşesc frecvent limitele admise de regulamente, pentru că aşa sunt grecii în ADN, extrem de vulcanici şi de pătimaşi.

Numai că, după ce duminică seara patronul lui PAOK, multimiliardarul Ivan Savvidis, a pătruns pe teren după ce arbitrul Giorgios Kominis anulase golul înscris în minutul 90 de echipa sa în derbyul pentru titlu cu AEK Atena, politicul din Elada s-a hotărât să pună piciorul în prag.

PAOK - AEK a fost picătura care a umplut paharul pentru măsuri severe

Primul ministru s-a consultat cu ministrul sportului, Vassiliadis şi au stabilit de comun acord, presaţi şi de ultimatumul venit de la FIFA şi de la UEFA pentru luarea de măsuri severe împotriva violenţelor, să procedeze la întreruperea campionatului pe o perioadă nedeterminată, dar care s-ar rezuma, de fapt, la această săptămână, pentru că după aceea următoarele două oricum competiţia internă va lăsa locul partidelor amicale ale echipei naţionale.

Însă cluburile şi televiziunea care trasnsmite prima divizie din Grecia sunt total împotriva aceste decizii şi au anunţat că nu doresc să se conformeze şi prin urmare liga profesionistă va cere membrilor să voteze pro sau contra suspendării campionatului şi va lua decizia finală abia după acest vot. Care dacă va fi împotrivă va crea un hiat între politic şi organismele fotbalului elen, pentru că Liga va da undă verde competiţiei peste anunţul ministrului sportului.