Sport

PAOK nu mai vrea să-l piardă pe Răzvan Lucescu. I-a fixat o clauză uriașă

Patronul lui PAOK Salonic a învățat din greșelile trecutului. Pentru a fi sigur că nu-l va mai pierde atât de ușor, Ivan Savvidis i-a fixat o clauză uriașă lui Răzvan Lucescu.
27.05.2021 | 21:22
PAOK nu mai vrea sal piarda pe Razvan Lucescu Ia fixat o clauza uriasa
ADVERTISEMENT

În 2019, de îndată ce a reușit eventul în Grecia, Răzvan Lucescu a decis să pună punct colaborării cu PAOK Salonic și să meargă în Emiratele Arabe Unite, la Al-Hilal, club care a plătit în schimbul său aproximativ două milioane de euro.

Pentru  a fi sigur că nu-și va mai pierde atât de ușor „arhitectul celor mai mari succese ale clubului”, patronul Ivan Savvidis i-a oferit un contract pe trei sezoane, cu un salariu mai mare, dar și o clauză pe măsură.

ADVERTISEMENT

Concret, nu mai puțin de 7 milioane de euro trebuie să achite orice echipă care își exprimă intenția de-al instala pe banca tehnică. În ceea ce privește obiectivele, controversatul om de afaceri i-a transmis că își dorește să câștige cât mai multe trofee și să ducă echipa în elita fotbalului european.

Răzvan Lucescu are o clauză uriașă în contractul cu PAOK

Potrivit jurnaliștilor de la gazzetta.gr, Răzvan Lucescu, primul antrenor care a reușit eventul în Grecia, la PAOK Salonic, va primi un salariu anual net de 1,7 milioane de euro, căruia i se adaugă bonusurile de performanță.

ADVERTISEMENT

De la arhitectul celor mai mari succese ale clubului nostru de până acum, care revine în familia PAOK, aşteptăm noi victorii şi trofee. Răzvan trebuie să apere şi să protejeze PAOK cu personalitatea şi experienţa sa.

Obiectivul PAOK este să devină parte a elitei europene. Ne aşteaptă un drum dificil, dar nu intenţionăm să ne oprim”, a declarat, plin de entuziasm, patronul Ivan Savvidis, poreclit și „Pistolarul” după ce a intrat înarmat pe teren.

ADVERTISEMENT

Ce l-a convins pe Răzvan Lucescu să revină la PAOK: „E cea mai frumoasă perioadă a vieții mele”

Luat la întrebări de jurnaliști, Răzvan Lucescu a dezvăluit motivele din spatele deciziei de a reveni pe banca tehnică a echipei cu care a reușit eventul în 2019, deși s-a zvonit în această perioadă că ar fi fost pe lista unor cluburi din Serie A.

E cea mai frumoasă perioadă din viața mea. Au fost doi ani fabuloși. M-am simțit foarte bine acolo și asta a contat. Nu m-a convins nimeni, ci m-a împins sufletul. E firesc, pentru că am trăit împreună cea mai bună perioadă din istoria lui PAOK.

ADVERTISEMENT

E istoria fotbalului din Grecia și am terminat neînvinși. Doar PAOK si Panathinaikos au mai reușit asta. E normal să fie optimism și o dorință mare de a reveni acolo unde am fost în urmă cu doi ani. 

Am avut speranțe. Probabil dacă ar fi avut mai multă răbdare în această perioadă as fi avut o șansă importanta sa ajung în Italia. Dar fiind liber de pe 14 februarie, am început să simt o nerăbdare și as fi vrut sa știu ce am de făcut și să mă apuc de treabă.

Cred că e singurul antrenor român care a antrenat în Italia. E foarte greu să pătrunzi în campionatele cele mai puternice. Pentru noi e foarte dificil. Am un vis, dar dacă nu se va întâmpla, asta e!

E o luptă atât de nobilă când ești acolo sus, încât nu mai contează că nu am ajuns în Italia. Mi-aș fi completat cariera, pentru că am avut satisfacții peste tot. Eram un antrenor total realizat, indiferent de ce s-ar fi întâmplat și mi s-ar deschis multe alte uși”, a declarat antrenorul lui PAOK Salonic.

ADVERTISEMENT