Fotbal international

PAOK Salonic și Xanthi, depunctate! Ivan Savvidis este acuzat de implicare la ambele cluburi

05.03.2020 | 16:51
PAOK Salonic si Xanthi depunctate Ivan Savvidis este acuzat de implicare la ambele cluburi
Ivan Savvidis, acuzat că este implicat la două echipe din Grecia. Sursă Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

PAOK Salonic și Xanthi au fost penalizate cu șapte, respectiv, 12 puncte, din cauza implicării patronului Ivan Savvidis la ambele cluburi. Decizia poate fi privită drept una ușoară, având în vedere că la sfârșitul lunii ianuarie, când a pornit scandalul, era adusă în discuție chiar retrogradarea celor două formații din prima ligă.

Olympiakos, drum liber către titlu în Grecia

Fotbalul din Grecia a fost lovit de un scandal de proporții la finalul lunii ianuarie, când un for conducător al sportului din țara elenă a recomandat retrogradarea a două cluburi, PAOK Salonic și Xanthi, din prima divizie, din cauza implicării lui Ivan Savvidis la ambele echipe.

ADVERTISEMENT

O lună mai târziu, Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste din Grecia a anunțat penalizarea celor două cluburi, cu 12 puncte, situația celor de la Xanthi, și cu șapte, PAOK. Decizia Comisiilor nu este definitivă, cele două cluburi având posibilitatea să facă apel.

Echipa din Salonic este campioana en-titre din Grecia, cucerind titlul ediția trecută sub comanda lui Răzvan Lucescu, dar în acest sezon șansele la un nou campionat au scăzut considerabil după decizia Comisiilor.

ADVERTISEMENT

În urma deciziei, după 26 de runde disputate, PAOK este la 14 puncte distanță de liderul Olympiacos, în timp ce Xanthi ocupă locul 12, cu 18 puncte, șapte peste ultima clasată, Panionios.

  • 2 ani a antrenat Răzvan Lucescu la PAOK Salonic

Caz asemănător în România, nicio anchetă pornită

Depunctarea celor două echipe a venit după o anchetă pornită de Liga Profesionistă de Fotbal, ca urmare a unor plângeri făcute de reprezentanții clubului Olympiacos și a unui for conducător din sportul elen.

ADVERTISEMENT

O situația asemănătoarea s-a întâmplat și în fotbalul românesc în ultimii ani, când Gigi Becali a fost acuzat că este implicat la mai multe cluburi, Gloria Buzău și, cel mai recent, Academica Clinceni.

Deși au fost multe voci care numeau situația un conflict de interese, forurile conducătoare ale fotbalului românesc nu au pornit nicio anchetă.

ADVERTISEMENT