Fotbal international

Paolo Maldini a semnat din nou cu AC Milan. Ce funcție va avea

05.08.2018 | 22:38
Paolo Maldini a semnat din nou cu AC Milan
ADVERTISEMENT

Paolo Maldini a semnat din nou cu AC Milan. Fostul căpitan al milanezilor va fi noul director de strategie sportivă și dezvoltare și va încerca să readucă gloria de altădată a clubului. La vârsta de 5o de ani, Paolo Maldini este considerat un erou de fanii Milanului, după ce acesta a câștigat 26 de trofee în perioada petrecută la club. Maldini a jucat pentru Rossoneri timp de 25 de ani și a câștigat trofeul Champions League de cinci ori, titlul în Serie A de șapte ori, patru Supercupe ale Europei și Fifa World Cup.

AC Milan este singurul club la care a jucat fostul fundaș de-a lungul carierei, înainte de a se retrage în anul 2009, iar acum se întoarce la echipa la care s-a consacrat și alături de care a cunoscut gloria. Paolo Scaroni, președintele executiv al Milanului, a vorbit despre ceea ce reprezintă Paolo Maldini pentru clubul din Milano: “A fost un mare privilegiu să îl privesc ca jucător, în timp ce a câștigat nenumărate trofee pe teren. Sunt entuziasmat că vom lucra din nou cu el, chiar dacă de această dată va ocupa o altă funcție. Experiența și spiritul de conducător pe care le are Paolo vor fi un real beneficiu pentru club, cum de altfel vor fi și energia și pasiunea lui.”

ADVERTISEMENT

AC Milan a terminat pe locul șase în sezonul trecut de Serie A și a ratat calificarea în Champions League. Clubul nu are probleme doar pe terenul de fotbal, ci și în afara lui, după ce patronii chinezi nu au reușit să plătească datoriile. Clubul a fost preluat de fundația americană Elliot Management. “Decizia de astăzi este un alt semn că Elliot are doar intenții bune pentru club și suntem încrezători că vom fi încununați cu succes pe termen lung. Nu va fi ușor, va fi nevoie de timp, dar ne-am stabilit obiective ambițioase, iar aducerea lui Paolo reprezintă un pas important înainte. AC Milan trebuie să revină acolo unde îi este locul”, a completat Scaroni.

Paolo Maldini a semnat din nou cu AC Milan, într-o perioadă nefastă pentru club

Paolo Maldini a semnat din nou cu AC Milan, într-o perioadă nefastă pentru club. Clubul a fost la un pas să nu joace nici măcar în Europa League. Rossoneri au câştigat litigiul la TAS şi au primit drept de joc în cupele europene. Astfel, gruparea din Serie A a contestat decizia UEFA de a-i interzice participarea în Europa League pentru că nu a respectat regula fair-play-ului financiar. Milanezii n-au fost de acord şi s-au adresat tribunalului de la Lausanne care a constatat că italienii au încălcat într-adevăr regulamentul forului internaţional, dar totodată a considerat mult prea excesivă măsura excluderii din cupele europene. Prin urmare, TAS a trimis spre rejudecare cazul înapoi la  UEFA solicitând însă o sancţiune mai blândă.

ADVERTISEMENT

Iniţial, Corpul de Control Financiar al Cluburilor  a decis la începutul verii ca AC Milan să primească interdicţie de participare preţ de un sezon, după ce a considerat că italienii au încălcat regulamentele UEFA cu privire la licenţiere şi mai ales la fair-play-ul financiar. Cu toate acestea, schimbarea investitorului de la AC Milan a avut un rol decisiv  în decizia TAS.