Fotbal international

Paolo Maldini a preluat pe Milan. Va fi director tehnic, cu puteri depline. Pe cine aduce antrenor

03.06.2019 | 10:46
Paolo Maldini a preluat pe Milan Va fi director tehnic cu puteri depline Pe cine aduce antrenor

De la o legendă la altă legendă, acesta este traseul lui Milan, care s-a despărțit de luptătorul Gennaro Gattuso, pentru a fi preluat de mult mai cerebralul și mai diplomatul Paolo Maldini. După cinci zile de discuții aprinse cu administratorul delegat al clubului, Ivan Gazidis, Maldini a decis să spună da, dar a inclus în contract câteva condiții care trebuie respectate cu sfințenie, altminteri a doua zi va depune demisia și va pleca.

Paolo Maldini a spus da lui Milan. Este noul director tehnic. Cine va fi antrenor

Noul director tehnic este singurul care are dreptul de a decide pe cine dorește antrenor și totodată să negocieze cu acesta condițiile contractului. Alegerea lui Maldini se îndreaptă spre antrenorul Sampdoriei, Marco Giampaolo, un tehnician pe care fosta stea a rossonerilor îl consideră a corespunde perfect caracteristicilor de joc pe care le dorește la noul Milan.

Maldini a cerut să fie singurul care să ia decizii de ordin tehnic, să își alcătuiască staff-ul din oamenii pe care îi consideră el a fi cei mai potriviți pentru îndatoririle pe care le vor primi și de asemeni să fie asigurat un buget care să corespundă obiectivului pentru noul sezon, care este intrarea în grupele Champions League, ratat de puțin la finalul ultimei ediții de campionat.

Paolo Maldini AC Milan. Tehnicianul dorit de Maldini este Marco Giampaolo, de la Sampdoria

Care sunt jucătorii cheie în opinia lui Maldini

Un alt aspect rezolvat favorabil de noul director tehnic în raport cu conducerea administrativă a clubului ține de păstarea unor jucători cheie din punctul său de vedere. Aceștia sunt portarul Donnarruma, fundașul Romagnoli, mijlocașul Calhanoglu și atacantul Piatek. Ei reprezintă cei patru jucători cheie pentru construirea unui Milan competitiv. Maldini are încredere și în spaniolul Suso, dar dacă va exista o propunere avantajoasă de transfer nu se va opune.

Paolo Maldini a declarat că a fost tentat în mai multe rânduri să spună nu ofertei lui Ivan Gazidis, dar în cele din urmă a acceptat pentru că este un rossonero pur sânge și că ar fi fost privit de foarte multă lume ciudat dacă ar fi refuzat să se implice în operațiunea de readucere a unui mare nu numai în fotbalul italian, ci și mondial, la gloria de altădată.