Fotbal international

Paolo Maldini dezvăluie efectele coronavirusului: „Mi-am pierdut gustul și mirosul. Am avut dureri cumplite în piept”

24.03.2020 | 13:32
Paolo Maldini dezvaluie efectele coronavirusului Miam pierdut gustul si mirosul Am avut dureri cumplite in piept
ADVERTISEMENT

Paolo Maldini și fiul său, Daniel, au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Legenda lui AC Milan, în prezent director tehnic al clubului, a dezvăluit care au fost efectele COVID-19 asupra corpului și faptul că, cel mai probabil, întreaga sa familie a avut virusul.

Paolo Maldini, depistat pozitiv cu coronavirus

Pandemia de coronavirus a produs daune întregului sportul mondial, multe competiții fiind anulate, iar mulți foști sau actuali sportivi au fost depistați pozitiv.

ADVERTISEMENT

Paolo Maldini, unul dintre cei mai buni fundași din istoria fotbalului, în prezent director tehnic la AC Milan, a fost depistat pozitiv cu coronavirus în urmă cu trei zile, la fel ca fiul său Daniel, și a dezvăluit care au fost efectele COVID-19 asupra sa.

Acum mă simt destul bine, ce a fost mai rău a trecut, dar încă mai am o tuse puternică. Mi-am pierdut gustul și mirosul, sper că le voi recăpăta. Este ca o gripă ceva mai gravă, dar nu una normală.

ADVERTISEMENT

Eu îmi cunosc corpul foarte bine, un sportiv își cunoaște sportul. Durerile sunt destul de puternice, simți o durere cumplită în piept.

E un virus nou, medicii și oamenii de știință luptă cu o necunoscută, cu un inamic despre care nu cunosc nimic.

ADVERTISEMENT

Da, Daniel a fost depistat și el pozitiv, el locuiește cu noi. Are dureri și febră. Christian (n.r. fiul cel mare) și soția mea au făcut testul și a ieșit negativ, dar suntem convinși că și ei au avut virusul”, a declarat Paolo Maldini pentru Corriere dello Sport.

Efectele pandemiei

Paolo Maldini consideră că pandemia de coronavirus va produce schimbări importante în rândul tuturor, chiar și după îmbunătățirea situației actuale.

ADVERTISEMENT

Cei mai sensibili dintre noi vor schimba modul în care vor interacțiunea cu alți oameni. Lucrurile care păreau firești până acum, cum ar fi să luăm cina cu prietenii sau să ne îmbrățișăm apropiații, le vom aprecia mai mult. 

Cu siguranță că trebui să terminăm sezonul actual, dar nu putem să preconizăm când vom putea relua fotbalul”, susține Maldini.

ADVERTISEMENT