Fotbal international

Paolo Rossi, campion mondial cu Italia, a murit la 64 de ani! A fost golgheterul CM 1982

10.12.2020 | 09:04
Paolo Rossi campion mondial cu Italia a murit la 64 de ani A fost golgheterul CM 1982
ADVERTISEMENT

Fostul mare atacant Paolo Rossi, campion mondial cu Italia în 1982 atunci când a fost și golgheterul turneului final, a murit la 64 de ani din cauza unei boli incurabile.

Este cu adevărat un final trist de an 2020, după ce în urmă cu două săptămâni fotbalul mondial l-a pierdut și pe legendarul Diego Armando Maradona.

ADVERTISEMENT

În luna august, prestigioasa publicaţie britanică FourFourTwo a alcătuit ierarhia celor mai buni o sută de jucători din istoria fotbalului, iar Paolo Rossi a prins locul 32.

A murit Paolo Rossi, campion mondial cu ”squadra azzurra”

Anunțul morții campionului mondial Paolo Rossi a fost făcut de postul de televiziune RAI Sport, unde fostul mare atacant a fost colaborator în ultimii săi ani de viață.

ADVERTISEMENT

”O veste foarte tristă: Paolo Rossi ne-a părăsit. Pablito de neuitat, care ne-a făcut pe toţi să iubim în acea vară a anului 1982 şi care a fost un coleg preţios şi competent la RAI în ultimii ani. RIP, dragă Paolo”, a notat pe Twitter Enrico Varriale, prezentator RAI Sport.

La scurt timp după anunţ, soţia lui Paolo Rossi, Federica Cappelletti, a postat pe Instagram o fotografie cu ea şi soţul ei, cu mesajul: ”Per sempre (n.r. – pentru totdeauna)”. Cappelletti nu a precizat cauza decesului lui Rossi.

ADVERTISEMENT

Paolo Rossi campion mondial moarte

Paolo Rossi a jucat toată cariera în Itaia, la echipele Juventus Torino, Como, Vicenza, Perugia, Milan şi Hellas Verona. A obţinut şase trofee cu Juventus, între care şi Cupa Cupelor în 1984. Pentru naţionala Italiei a evoluat în 48 de meciuri şi a înscris 20 de goluri, în perioada 1977-1986.

Fostul mare atacant a fost protagonistul Campionatului Mondial din 1982 și a adus trofeul Italiei cu cele șase goluri ale sale, deși vea după o suspendare de doi ani pentru implicare într-o rețea de trucare de meciuri. Rând pe rând, italienii lui Enzo Bearzot au trecut de Brazilia lui Zico, Argentina lui Maradona, Polonia lui Boniek și în finală de Germania lui Rummenigge.

ADVERTISEMENT

Biografia lui Paolo Rossi se intitulează ”Am făcut să plângă Brazilia”, iar în paginile sale atacantul își amintește de hattrick-ul realizat în victoria cu 3-2 în fața sud-americanilor despre care s-a spus că au avut în 1982 cea mai frumoasă echipă din istorie cu Zico și Socrates. ”Victoria cu Brazilia a fost cadoul meu pentru Enzo Bearzot. Destinul mi-a luat doi ani din viaţă, însă m-a răsplătit cu cel mai preţios trofeu”, scrie Rossi în cartea sa.

ADVERTISEMENT
Tags: