News

Papa Francisc, mesaj pentru români înaintea vizitei din țara noastră. Ce a spus suveranul Pontif

23.05.2019 | 16:39
Papa Francis a transmis un mesaj pentru români, inainte de vizita in tara noastra
ADVERTISEMENT

Papa Francisc a transmis un mesaj pentru români, înaintea vizitei pe care urmează să o facă în țara noastră! Suveranul Pontif s-a întâlnit cu delegația României care a fost prezentă la Vatican. În timpul întâlnirii, Papa Francisc a dorit să transmită românilor faptul că așteaptă cu nerăbdare să vină în România.

Papa Francisc a transmis un mesaj pentru români

La audiența generală de miercuri a papei Francisc a fost prezentă o delegație din România din care au făcut parte Laura Elena Chiorean, secretar general al Ministerului Afacerilor Externe al României și vicepreședinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Cristina Popescu, director general al Romfilatelia împreună cu alți reprezentanți ai acestei instituții, notează vaticannews.

ADVERTISEMENT

Papa a trecut și a salutat delegația română, prilej cu care reprezentanții Romfilatelia și cei ai Oficiului Filatelic și Numismatic de la Vatican i-au prezentat Sfântului Părinte macheta emisiunii filatelice comune România-Vatican dedicată călătoriei apostolice a Sanctității Sale Papa Francisc în România, care va fi pusă în circulație pe 31 mai 2019, prima zi a vizitei Înaltului Prelat.

Papa Francis, mesaj pentru români, dupa intalnirea cu delegatia Romaniei la Vatican

Papa Francisc a binecuvântat vioara lui George Enescu

Papa Francisc a exprimat mulțumiri și aprecieri pentru această inițiativă și a transmis faptul că așteaptă cu nerăbdare să vină în România. Cu aceeași ocazie, ”Papa Francisc a salutat “Cvartetul Transilvan” și a binecuvântat vioara lui George Enescu.

ADVERTISEMENT

În seara zilei de 22 mai 2019 a avut loc un Concert de Gală susținut de Cvartetul Transilvan în onoarea călătoriei apostolice a Papei Francisc în România, organizat de Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun în cunoscuta Biserică ”Trinità dei Monti” din centrul istoric al Romei, având ca invitați reprezentanți ai Sfântului Scaun și ai Corpului diplomatic, mai notează sursa menţionată.

Recent, președintele Klaus Iohannis a spus că a pregătit deja un cadou pentru Papa Francisc! Șeful statului nu a vrut să dea prea multe detalii. A spus că acest cadou va include elemente din toate regiunile istorice ale ţării și va avea și produse gastronomice românești.

ADVERTISEMENT