News

Papa Francisc, operat cu succes la colon. Suveranul pontif se simte bine după intervenția chirurgicală

Papa Francisc a fost internat la doar câteva ore după ce s-a rugat alături de credincioșii din Piața Sfântul Petru
05.07.2021 | 09:36
Papa Francisc operat cu succes la colon Suveranul pontif se simte bine dupa interventia chirurgicala
ADVERTISEMENT
05-07-2021
06:38

Papa Francis a trecut cu bine peste intervenția chirurgicală

Papa Francisc se simte bine după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale programate la intestinul gros, a anunțat duminică Vaticanul.

Purtătorul de cuvânt Matteo Bruni a precizat că pontiful în vârstă de 84 de ani „a răspuns bine” la intervenția chirurgicală, care a fost făcută sub anestezie generală. El nu a dat alte detalii despre procedură și nu a spus cât timp va rămâne papa la spital.

Vaticanul a precizat că suveranul pontif a fost diagnosticat cu „stenoză diverticulară simptomatică a colonului”, o referire la o îngustare a intestinului gros.

Operația urma a fost efectuată de Dr. Sergio Alfieri, directorul departamentului de chirurgie digestivă al Gemelli.

Este prima spitalizare cunoscută a papei de când a fost ales în 2013

În vârstă de 84 de ani, Papa Francisc va fi operat la Roma. Conform informațiilor Suveranul Pontif suferă de o inflamaţie a colonului. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții Vaticanului

De remarcat că Papa a fost internat la Policlinica “A. Gemelli” din capitala italiană. Aici va fi supus “unei intervenţii chirurgicale programată pentru stenoză diverticulară simptomatică a colonului”, a indicat comunicatul.

ADVERTISEMENT

Papa Francisc a fost internat la Roma!

Mai exact este vorba despre o posibilă inflamare dureroasă a diverticulului, hernie sau pungi care se formează pe pereţii sistemului digestiv şi care cresc cu frecvenţă odată cu vârsta.

O posibilă complicație a acestei afecţiuni este stenoza, adică o îngustare a intestinului. Trebuie spus că la sfârşitul operaţiei va fi publicat un buletin de sănătate.

ADVERTISEMENT

Interesant este că înaintea internării, Papa Francisc a anunțat credincioșii că va vizita Ungaria și Slovacia, în luna septembrie.

De asemenea, Papa Francisc a salutat, de la fereastra palatului papal, credincioșii prezenți în Piața Sfântul Petru și a oficiat rugăciunea Angelus.

ADVERTISEMENT

Specializat în chirurgia colon-rectală, prof. dr. Sergio Alfieri, șeful departamentului de științe medicale și chirurgicale al spitalului este cel care va conduce echipa medicală în timpul operației.

Născut la 17 decembrie 1936 în Argentina, papei Francisc i-a fost extirpat lobul superior al plămânului drept la vârsta de 21 de ani. El suferă de probleme la şold şi de sciatică.

ADVERTISEMENT

La 24 noiembrie 2017 papa Francisc a fost ales membru de onoare al Academiei Române. Vă readucem aminte că în perioada 31 mai-2 iunie 2019 a avut loc vizita acestuia în România.

Totul s-a desfășurat sub genericul „Să mergem împreună!”. În data de 2 iunie 2019 a prezidat pe Câmpia Libertății din Blaj slujba de beatificare a episcopului Valeriu Traian Frențiu și a însoțitorilor acestuia, morți în închisorile comuniste.

Slujba de inaugurare a pontificatului său a avut loc la 19 martie 2013. La aceasta a participat și patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului, prezența acestuia constituind o premieră pentru epoca modernă.

ADVERTISEMENT