News

Papa Francisc, operat cu succes la colon. Suveranul pontif se simte bine după intervenția chirurgicală

Papa Francisc a fost internat la doar câteva ore după ce s-a rugat alături de credincioșii din Piața Sfântul Petru
Papa Francisc, operat cu succes la colon. Suveranul pontif se simte bine după intervenția chirurgicală
Papa Francisc va fi operat la Roma. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT
05-07-2021
06:38

Papa Francis a trecut cu bine peste intervenția chirurgicală

Papa Francisc se simte bine după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale programate la intestinul gros, a anunțat duminică Vaticanul.

Purtătorul de cuvânt Matteo Bruni a precizat că pontiful în vârstă de 84 de ani „a răspuns bine” la intervenția chirurgicală, care a fost făcută sub anestezie generală. El nu a dat alte detalii despre procedură și nu a spus cât timp va rămâne papa la spital.

Vaticanul a precizat că suveranul pontif a fost diagnosticat cu „stenoză diverticulară simptomatică a colonului”, o referire la o îngustare a intestinului gros.

Operația urma a fost efectuată de Dr. Sergio Alfieri, directorul departamentului de chirurgie digestivă al Gemelli.

Este prima spitalizare cunoscută a papei de când a fost ales în 2013

În vârstă de 84 de ani, Papa Francisc va fi operat la Roma. Conform informațiilor Suveranul Pontif suferă de o inflamaţie a colonului. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții Vaticanului

De remarcat că Papa a fost internat la Policlinica “A. Gemelli” din capitala italiană. Aici va fi supus “unei intervenţii chirurgicale programată pentru stenoză diverticulară simptomatică a colonului”, a indicat comunicatul.

ADVERTISEMENT

Papa Francisc a fost internat la Roma!

Mai exact este vorba despre o posibilă inflamare dureroasă a diverticulului, hernie sau pungi care se formează pe pereţii sistemului digestiv şi care cresc cu frecvenţă odată cu vârsta.

O posibilă complicație a acestei afecţiuni este stenoza, adică o îngustare a intestinului. Trebuie spus că la sfârşitul operaţiei va fi publicat un buletin de sănătate.

ADVERTISEMENT

Interesant este că înaintea internării, Papa Francisc a anunțat credincioșii că va vizita Ungaria și Slovacia, în luna septembrie.

De asemenea, Papa Francisc a salutat, de la fereastra palatului papal, credincioșii prezenți în Piața Sfântul Petru și a oficiat rugăciunea Angelus.

Specializat în chirurgia colon-rectală, prof. dr. Sergio Alfieri, șeful departamentului de științe medicale și chirurgicale al spitalului este cel care va conduce echipa medicală în timpul operației.

ADVERTISEMENT

Născut la 17 decembrie 1936 în Argentina, papei Francisc i-a fost extirpat lobul superior al plămânului drept la vârsta de 21 de ani. El suferă de probleme la şold şi de sciatică.

La 24 noiembrie 2017 papa Francisc a fost ales membru de onoare al Academiei Române. Vă readucem aminte că în perioada 31 mai-2 iunie 2019 a avut loc vizita acestuia în România.

Totul s-a desfășurat sub genericul „Să mergem împreună!”. În data de 2 iunie 2019 a prezidat pe Câmpia Libertății din Blaj slujba de beatificare a episcopului Valeriu Traian Frențiu și a însoțitorilor acestuia, morți în închisorile comuniste.

ADVERTISEMENT

Slujba de inaugurare a pontificatului său a avut loc la 19 martie 2013. La aceasta a participat și patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului, prezența acestuia constituind o premieră pentru epoca modernă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri