News

Papa Francisc a rămas blocat în lift preț de 25 de minute! Cine l-a salvat pe Suveranul Pontif

01.09.2019 | 15:08
Papa Francisc a ramas blocat in lift pret de 25 de minute Cine la salvat pe Suveranul Pontif

Papa Francisc a rămas blocat în lift preț de 25 de minute! Chiar Suveranul Pontif a fost cel care a făcut anunţul. Acesta a fost scos în cele din urmă de pompieri, însă din cauza incidentului a întârziat la tradiţionala rugăciune Angelus.“Trebuie să îmi cer scuze pentru întârziere. Am fost blocat în lift timp de 25 de minute”, a declarat zâmbitor Papa Francisc atunci când a povestit întâmplarea.

Papa Francisc a rămas blocat în lift preț de 25 de minute!

Papa Francisc, în vârstă de 82 de ani, a mai spus că a rămas din lift din cauza unei pene de lumină. Astfel, Suveranul Pontif a explicat pelerinilor prezenţi în piaţă că în clădirile de la Vatican s-a produs o pană de electricitate şi că acesta a fost motivul pentru care el a rămas blocat într-un ascensor. Echipa locală de pompieri a intervenit şi a reuşit să-l scoată de acolo pe Papă. „O rundă de aplauze pentru brigada de pompieri, vă rog!”, a adăugat liderul de la Vatican, adresându-se credincioşilor prezenţi în piaţa Sfântul Petru.

Tot duminică, papa Francisc a anunţat că va ridica 13 prelaţi romano-catolici la rangul de cardinal, luna viitoare, inclusiv 10 „cardinali-electori” cu vârste sub 80 de ani, care vor fi eligibili să voteze în conclavul ce va fi organizat pentru alegerea succesorului său. Suveranul Pontif a făcut acest anunţ surpriză în timpul slujbei sale duminicale. Viitorii cardinali provin din mai multe ţări, inclusiv din Indonezia, Cuba, Luxemburg, Maroc şi Republica Democrată Congo.

Papa Francisc a rămas blocat în lift preț de 25 de minute! Papa Francisc
Papa Francisc a mulțumit pompierului care l-a salvat. Sursa foto – facebook

Ce a decis Papa Francisc în legătură cu România

Ceremonia lor de învestire, cunoscută sub numele de consistoriu, va avea loc pe 5 octombrie, a precizat Papa Francisc. Vă readucem aminte și că Suveranul Pontif a numit un nou episcop pentru Biserica Catolică din România. Este vorba de monsienorul Iosif Păuleț, care până în prezent era Decan de Bucovina și paroh de Suceava. Numirea a fost făcută pentru Episcopia Romano-Catolică din Iași.

De remarcat că pentru numirea noului episcop a fost nevoie de retragerea lui Petru Gherghel, care a condus Episcopia Romano-Catolică din Iași încă din anul 1978. Gherghel a fost administrator apostolic și a atins limita de vârstă admisibilă pentru funcția pe care o avea, adică vârsta de 75 de ani, conform regulilor interne.