News

Papa Francisc, apărat de un câine al SPP la vizita din România. Care este scopul animalului

01.06.2019 | 12:19
Papa Francisc aparat de un caine al SPP la vizita din Romania Care este scopul animalului

În acest sfârșit de săptămână, românii sunt martorii unui eveniment de-a dreptul istoric. Papa Francisc vizitează țara noastră, fiind primul Suveran Pontif care calcă pe pământ românesc, după mai bine de 20 de ani.

Povestea lui Pongo, câinele care îl apără pe Papa Francisc

Autoritățile române s-au pregătit cum se cuvine, pentru ca acest eveniment grandios să se desfășoare în condiții optime, astfel că securitatea este pe măsură. Printre cei care se vor asigura că Papa Francisc se află în deplină siguranță pe parcursul șederii sale în România se numără și Pongo, un simpatic patruped ce face parte din structurile SPP. Potrivit unor surse din cadrul Serviciului de Protecție și Pază, animăluțul poate detecta eventualele pachete explozive.

De altfel, vineri 31 mai, în prima din cele trei zile ale vizitei sale, Suveranul Pontif s-a întâlnit cu Pongo, declarându-se extrem de încântat de prezența câinelui care îi va asigura protecția în toată această perioadă, scrie animalepierdute.ro

Câinele Pongo îl apără pe Papa Francisc
Câinele Pongo îl apără pe Papa Francisc

Papa Francisc, la Șumuleu – Ciuc și Iași

Sâmbătă se anunță o nouă zi plină pentru Papa Francisc. După ce va oficia slujba Sfintei Liturghii la Sanctuarul Marian de pe muntele Șumuleu-Ciuc, în fața unei asistențe extrem de numeroase, peste o sută de mii de pelerini din întreaga țară, dar și din colțuri mult mai îndepărtate ale lumii, precum Pakistan, Madagascar, sau Rwanda, fiind prezenți încă de la primele ore ale dimineții.

Apoi, Suveranul Pontif este așteptat la Iaşi, unde va vizita Catedrala „Sfânta Maria Regină” şi va avea o serie de întâlniri cu tinerii şi familiile, la Palatul Culturii. Credincioșii sunt nerăbdători să asiste la unul dintre cele mai importante evenimente religioase desfășurate de-a lungul timpului, în țara noastră. Vizita papei Francisc va continua și duminică, 2 iunie, când Sfântul Părinte va merge pe Câmpia Libertății din Blaj, pentru a oficia o slujbă specială.