Papa Francisc ar putea fi următoarea ţintă a jihadiştilor de la Statul Islamic

Papa Francisc ar putea fi in curand tinta unui atentat jihadist, ca razbunare pentru cruciadele proclamate de predecesorii sai acum un mileniu....
02.08.2016 | 15:36
Papa Francisc ar putea fi urmatoarea tinta a jihadistilor de la Statul Islamic
ADVERTISEMENT

Papa Francisc ar putea fi in curand tinta unui atentat jihadist, ca razbunare pentru cruciadele proclamate de predecesorii sai acum un mileniu.

„Dabiq”, revista de propaganda a Statului Islamic, isi dedica ultimul sau numar, al cinsprezecelea de pana acum, „infrangerii crucii” – adica materialelor anti-crestine, cu titluri precum „De ce va uram si de ce ne luptam cu voi”. Printre tintele indicate de autorii articolelor se numara mai multi lideri ai bisericilor crestine, in frunte cu actualul Suveran Pontif.

ADVERTISEMENT

Revista a aparut la scurt timp dupa atacul jihadist asupra bisericii din Saint-Etienne-du-Rouvray, in care un preot a fost asasinat si la care se face, de altfel, aluzie intr-un articol.

Din cele mai vechi timpuri, functia de Papa al Romei a fost detinuta de pontifi care urasc monoteismul”, scriu propagandistii ISIS. „Acum cateva secole, la Conciliul de la Clermont, Papa Urban al II-lea a clarificat pozitia Bisericii fata de Islam. Pretinzand ca are o inspiratie divina, el a proclamat distrugerea tuturor musulmanilor. […] Au declansat astfel Cruciadele, care continua si azi. Papii care i-au urmat au continuat sa predice oublic eradicarea Islamului”.

ADVERTISEMENT

Actualul pontif este considerat un dusman mai „perfid” al Islamului, deoarece isi ascunde ura fata de aceasta religie, spre deosebire de predecesorul sau, Benedict al XVI-lea. De asemenea, Francisc este criticat pentru „grija fata de sodomiti” si acuzat ca pune la cale un plan de „demilitarizare a Islamului”.

In acelasi context, si liderii musulmani care promoveaza dialogul cu crestinii sunt infierati ca „apostati” – in primul rand Ahmed el-Tayeb, Marele Imam al moscheii Al-Azhar, care s-a intalnit in mai cu suveranul pontif, cei doi lideri religiosi imbratisandu-se si cazand de acord asupra necesitatii unui “acord de pace”. Propagandistii ISIS sugereaza ca atat Papa, cat si Marele Imam (foto jos), ar trebui sa fie urmatoarele tinte, deoarece urmaresc sa slabeasca Islamul prin eliminarea mesajului jihadist si sa il supuna printr-o „falsa pacificare”.

ADVERTISEMENT

De altfel, chiar duminica Papa Francisc a declarat ca respinge orice asociere intre Islam si terorism. “In fiecare zi cand deschid ziarele, vad violente in Italia, cineva care isi ucide prietena, un altul care isi ucide mama vitrega, si sunt catolici botezati”, a spus el. “Daca trebuie sa vorbim despre violenta islamica, trebuie sa mentionez si violenta crestina. In aproape toate religiile, exista intotdeauna un mic grup de fundamentalisti. Si noi avem”.

In termeni mai generali, revista „Dabiq” confirma trendul demonstrat de ultimele atacuri ale militantilor ISIS: ofensiva impotriva crestinismului, si mai ales a membrilor clerului. „Intre aparitia acestei reviste si urmatorul masacru ce va fi executat de soldatii ascunsi ai Califatului, cruciatii pot citit de ce musulmanii ii uras si se lupta cu ei”. Revista contine si testimoniale scrise de crestini convertiti la Islam, din tari ca Finlanda, Canada sau Trinidad, si avertizeaza asupra soartei celor care nu trec la singura religie autentica.

ADVERTISEMENT

„Razboiul se va termina cu steagul negru al Islamului fluturand la Constantinopole si Roma”, scriu propagandistii ISIS. „Crestinii au mai mai multe optiuni: sa isi pastreze felul de viata de pana acum, platind in schimb tribut Statului Islamic, sau sa continue sa poarte un razboi inutil impotriva sa. Sau, pot sa asculte chemarea lui Allah si sa imbratiseze Islamul, ca sa ajunga in Paradis”. Iar evreii sunt avertizati ca ar putea „suferi un masacru care va face Holocaustul sa para o poveste de adormit copiii iar femeilor lor vor deveni sclave pentru cei care le-au ucis sotii si tatii”.

sursa: stirileprotv.ro

ADVERTISEMENT