News

Papa Francisc, cea mai dură declarație despre avort. Suveranul Pontif a comparat gestul cu un asasinat

25.05.2019 | 21:16
Papa Francisc cea mai dura declaratie despre avort Suveranul Pontif a comparat gestul cu un asasinat

Papa Francisc a șocat o lume întreagă cu o declarație împotriva avortului! Înaltul prelat a compart avortul cu angajarea unui asasin plătit și spune că o ființă umană nu e niciodată incompatibilă cu viața! Suveranul Pontif i-a îndemnat pe preoți și pe medici să sprijine femeile să ducă sarcinile până la capăt, notează platforma Time.com, potrivit Mediafax.

Papa Francisc a vorbit despre avort și păcat

În opinia Suveranului Pontif, avortul nu poate fi scuzat niciodată, nici măcar atunci când fetusul este grav bolnav iar șansele de a supraviețui sunt foarte mici! Papa Francisc a vorbit în fața participanților la o conferință anti-avort și a arătat că opoziția față de avort nu este o problemă religioasă ci una umană.

“E îngăduit să renunți la o viață pentru a rezolva o problemă?” a întrebat Francisc, “E îngăduit să angajezi un asasin pentru a rezolva o problemă?”. Liderul bisericii catolice a denunțat practica avortului pe baza testelor prenatale arătând că ființa umană ”nu este niciodată incompatibilă cu viața”.

Papa Francisc despre avort
Papa Francisc a vorbit despre avort

Blamează avortul, dar arată înțelegere față de femeile care recurg la acest gest

Chiar și copiii care sunt sortiți pieirii chiar la naștere sau la scurt timp după aceasta merită să primească îngrijiri medicale, a adăugat Francisc, care a subliniat faptul că părinții trebuie să fie sprijiniți ca să nu se teamă și să nu se izoleze.

”Grija arătată acestor copii îi ajută pe părinți să depășească perioada de doliu și să nu o perceapă ca un moment al pierderii ci un pas pe care îl fac împreună”, a notat Papa.

Chiar dacă a blamat avortul, Papa de la Roma a arătat înțelegere față de femeile care au recurs la această procedură și a formulat măsuri care să ușureze acordarea iertării în biserică pentru păcatul avortului.

Papa Francisc urmează să sosească în România. Înaltul prelat va face o vizită istorică în România între 31 mai şi 2 iunie. Vizita sa în țara noastră vine la 20 de ani distanță după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, care a vizitat România în anul 1999.