News

Papa Francisc cere decizii concrete pentru protejarea mediului înconjurător: „Daunele amenință viața însăși pe Pământ”

Papa Francisc a tras un semnal de alarmă în privința mediului înconjurător.
08.10.2021 | 08:55
Papa Francisc cere decizii concrete pentru protejarea mediului inconjurator Daunele ameninta viata insasi pe Pamant
ADVERTISEMENT

Suveranul Pontif a atras atenția asupra faptului că este nevoie de multă responsabilitate din partea oamenirii pentru ca mediul înconjurător să fie protejat, iar efectele negative să înceapă să fie diminuate.

Papa Francisc cere soluții concrete pentru mediul înconjurător

Papa Francisc a ținut un discurs în acest sens, la Universitatea Pontificală Laterană. El a precizat că răul pe care oamenii îl fac planetei noastre nu numai că afectează clima, solul sau apa, ci a ajuns chiar să pună în pericol viața speciei.

ADVERTISEMENT

Așadar, Suveranul Pontif  aprecizat că este nevoie cât mai rapid să fie luate măsuri urgente pentru ca efectele schimbărilor climatice să fie stopate sau cel puțin întârziate.

El a făcut un apel la acțiuni concrete, pentru că „afirmații de principiu” au tot fost făcute, dar fără să se implementeze și soluții specifice, care să aducă schimbări reale.

ADVERTISEMENT

Este nevoie de „responsabilitate” din partea noastră, a mai subliniat Suveranul Pontif, dar și de competență, pentru a putea face față crizei ecologice în care ne aflăm.

Mesajul lui Papa Francisc despre schimbările climatice

“Cred că suntem cu toții conștienți de acest lucru: răul pe care îl provocăm planetei nu se mai limitează la daunele aduse climei, apei și solului, ci acum amenință viața însăși pe Pământ. 

ADVERTISEMENT

În fața acestui fapt, nu este suficient să repetăm afirmații de principiu, care ne fac să ne simțim bine, deoarece, printre altele, ne interesăm și de mediul înconjurător.

Complexitatea crizei ecologice, de fapt, necesită responsabilitate, eficacitate și competență”, a spus Papa Francisc, în discursul său, potrivit ANSA, citată de HotNews.

ADVERTISEMENT

Afirmațiile făcute de Papa Francisc vin în contextul în care statele lumii se luptă pentru a stabili, dar mai ales pentru a îndeplini obiectivele de dezvoltare durabilă.

De altfel, acesta a vorbit și despre faptul că aceste obiective ar trebui să fie atinse în 2030, dar acest termen pare din ce în ce mai îndepărtat. Tot până la această dată ar trebui îndeplinite și scopurile legate de protecția apei, a pământului sau a climei.

“Se îndepărtează așteptările legate de obiectivele de dezvoltare durabilă care trebuie atinse până în 2030, împreună cu obiective mai specifice legate de protecția aerului, apei, climei sau luptei împotriva deșertificării”, a mai precizat Papa Francisc, joi.

ADVERTISEMENT