Life

Papa Francisc compară avortul cu asasinarea. Ce spune acesta despre legalizarea procedurii în Argentina

27.11.2020 | 15:38
Papa Francisc compara avortul cu asasinarea Ce spune acesta despre legalizarea procedurii in Argentina
ADVERTISEMENT

Papa Francisc compară avortul cu „angajarea unui asasin” și încurajează femeile din Argentina să protesteze împotriva unei legi care legalizează aceasta procedură în țara lor.

Francis, care provine din Argentina și care a fost episcop în Buenos Aires înainte de a deveni Papa, a făcut remarcile într-o scrisoare adresată protestatarilor la începutul acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 83 de ani, Papa le-a declarat femeilor care protestează că țara este mândră de ele și le-a încurajat să lupte în continuare împotriva noii legi.

Ce spune Papa Francisc despre legalizarea avortului în Argentina

Papa Francisc le-a solicitat protestatarilor anti-avort din Argentina să continue să se revolte împotriva legii,comparând procedura cu „angajarea unui asasin”. Femeile care protestează i-au scris lui Francis pe 18 noiembrie, spunând că și-au organizat protestul pentru prima dată în 2018, când legislația privind avortul a fost dezbătută în Parlament.

ADVERTISEMENT

Dezbaterea a fost reaprinsă săptămâna trecută, când președintele Alberto Fernandez a prezentat un proiect de lege care va face procedura „legală, sigură și gratuită” pentru femeile din întreaga țară. Femeile care locuiesc într-un orășel din Buenos Aires i-au cerut lui Papa Francisc să le ajute.

Protest Argentina
Proteste împotriva legalizării avortului în Argentina. Sursa foto: Dailymail

„Problema avortului nu este în primul rând o chestiune de religie, ci de etică umană, în primul rând a oricărei confesiuni religioase. Este bine să puneți două întrebări: Este corect să eliminați o viață umană pentru a rezolva o problemă? Este corect să angajezi un ucigaș pentru a rezolva o problemă?”, a scris Papa prin intermediul unei scrisori.

ADVERTISEMENT

Șeful de stat al Argentinei a prezentat recent un proiect de lege Parlamentului care ar face avorturile legale și gratuite pentru toate femeile din Argentina. Președintele Alberto Fernandez a anunțat la începutul acestei luni că va prezenta un proiect de lege pentru legalizarea avortului, spunând că va salva vieți împiedicând femeile să recurgă la proceduri clandestine nesigure.

Țara natală a lui Francis se opune în prezent avortulului, cu excepția cazului de viol sau a riscului pentru sănătatea mamei. Francisc a susținut cu tărie că doctrina catolică interzice avortul, susținând că președintele nu respectă demnitatea celor nenăscuți, a celor slabi sau a persoanelor în vârstă. Cu toate acestea, Papa a oferit o abordare milostivă femeilor care au recurs la avort, permițând simplilor preoți și nu doar episcopilor să-i absolve dacă își caută iertare.

ADVERTISEMENT