News

Papa Francisc deschide calea către proclamarea primului sfânt din generaţia milenialilor. Cine este Carlo, “influencerul lui Dumnezeu”

Papa Francisc a deschis oficial calea către proclamarea primului sfânt din generația milenailor, cel supranumit ”influencerul lui Dumnezeu”.
23.05.2024 | 17:01
Papa Francisc deschide calea catre proclamarea primului sfant din generatia milenialilor Cine este Carlo influencerul lui Dumnezeu
Papa Francisc deschide calea către proclamarea primului sfânt din generaţia milenialilor. Cine este Carlo, "influencerul lui Dumnezeu"
ADVERTISEMENT

Carlo Acutis murea în 2006 la vârsta de 15 ani, după o bătălie pierdută cu leucemia. Supranumit ”influencerul lui Dumnezeu”, Carlo Acutis era născut la Londra, dar crescut la Milano. S-a ocupat până la moartea sa de pagina de internet a parohiei sale, după care a administrat pagina unei academii cu sediul la Vatican.

Papa Francisc deschide calea către proclamarea primului sfânt din generaţia milenialilor

I s-au atribuit două minuni după moarte, astfel că poate fi canonizat și considerat sfânt. Deși a murit la 15 ani, tânărul și-a folosit competențele de lucru pe computer pentru a face prozelitism religios. Mai mult, ar fi făcut două miracole după ce a murit, iar meritele sale au fost recunoscut ca atare de Vatican, conform Vaticannews.

ADVERTISEMENT

Așadar, cu toate că în timpul vieții nu a făcut niciun miracol, Vaticanul a identificat două cazuri de vindecare miraculoasă atribuite lui Carlo Acutis… cel aflat în ceruri. Astfel, în 2020 Vaticanul a recunoscut primul miracol al lui Acutis: vindecarea unui băiețel brazilian de 4 ani pe nume Mattheus în 2013.

Băiatul s-a vindecat de un defect congenital grav numit pancreas inelar, după ce el și mama sa i-au cerut lui Acutis să intervină și cerând ca Domnul să acorde o minune de vindecare. A doua minune avea loc în 2022. Minunea a implicat vindecarea unei tinere, de 21 de ani, din Costa Rica, care studia la Florența, Italia, care a căzut de pe bicicletă în iulie 2022.

ADVERTISEMENT

Fata a suferit o rănire gravă la cap. A fost dusă la spital, unde i s-a deschis craniul pentru a reduce presiunea asupra creierului, dar situația ei era critică. Accidentul a avut loc pe 2 iulie 2022, iar un coleg de serviciu al mamei fetei a început imediat să se roage Fericitului Carlo.

Papa Francisc a decis să facă sfânt dintr-un copil de 15 ani mort în 2006

Șase zile mai târziu, mama a mers la Assisi să se roage la mormântul Fericitului Carlo. În aceeași zi, fata a început să respire singură. În 10 zile, a fost externată de la UTI, iar toată lumea crede că s-a vindecat pentru că ”sfântul” Carlito a reușit să-l influențeze pe Dumnezeu și să-L convingă să o vindece pe tânără.

ADVERTISEMENT

Deși poate să pară ridicol pentru mulți, Papa Francisc a luat această decizie după ce s-a întâlnit cu șeful departamentului pentru canonizare de la Vatican, cardinalul Marcello Semeraro. Acutis era deja beatificat în 2020 după ce i-a fost atribuit un prim miracol, dar după al doilea miracol poate să devină un sfânt cu acte în regulă.

Cu toate acestea, Vaticanul nu a precizat când va face această mutare de PR. Potrivit Bisericii Catolice, doar Dumnezeu face miracole, însă sfinții pot să intervină atunci când oamenii se roagă la ei. Așadar, sfinții pun o vorbă bună la Dumnezeu, când situația o cere, iar acesta poate decide să-i vindece miraculos pe oameni.

ADVERTISEMENT

Carlo Acutisa devenit o celebritate pe internet mai ales după 2020, când pe internet au început să apară tot felul de legende și fake news legate de copil. În realitate toate s-au dovedit a fi false, pentru că cineva ținea neapărat să îi facă pe naivi să creadă că acest tânăr era sfânt.  Cea mai gogonată minciună, potrivit specialiștilor, a fost cea conform căreia cadavrul acestui a fost găsit intact după 14 ani, în mormânt. Nu este cazul, așa cum a dat asigurări episcopul de Assisi, Monseniorul Domenico Sorrentino. Cu toate acestea, atunci când oamenii au nevoie de un erou, Biserica îl oferă.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”