News

Papa Francisc este bolnav. Suveranul Pontif şi-a anulat toate întâlnirile de vineri, din cauza stării de sănătate

Papa Francisc este bolnav, iar din cauza stării de sănătate, Suveranul Pontif și-a anulat întâlnirile programate vineri, anunță Vaticanul.
26.05.2023 | 18:20
Papa Francisc este bolnav Suveranul Pontif sia anulat toate intalnirile de vineri din cauza starii de sanatate
Papa Francisc este bolnav. Suveranul Pontif şi-a anulat toate întâlnirile de vineri, din cauza stării de sănătate. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Papa Francisc întâmpină noi probleme de sănătate, după ce în luna martie a fost internat cinci zile într-un spital din Roma. Acum, Suveranul Pontif și-a anulat toate întâlnirile de vineri, din cauza stării de sănătate.

Papa Francisc are probleme de sănătate. Și-a anulat toate întâlnirile

Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, care a precizat că Papa are o stare febrilă, însă nu a adăugat și alte informații cu privire la alte posibile simptome.

ADVERTISEMENT

Declarația lui Matteo Bruni a fost făcută după ce un jurnalist l-a întrebat pe acesta de ce nu există nicio persoană trecută pe agenda de audiențe, de vineri, a Suveranului Pontif. Ulterior, purtătorul de cuvânt al Vaticanului a dezvăluit motivul:

“Din cauza unei febre, Papa Francisc nu a primit pe nimeni în audienţă în această dimineaţă”, a anunțat Matteo Bruni, fără a face alte precizări cu privire la situația în care se află Suveranul Pontif, potrivit Daily Mail.

ADVERTISEMENT

În luna martie, Papa Francisc a stat 5 zile în spital

Este a doua oară în ultimele luni când Papa Francisc își anulează programul din cauza problemelor de sănătate. Amintim că în luna martie, Suveranul Pontif a fost internat timp de cinci zile într-o unitate medicală din Roma.

”În ultimele zile, Papa Francisc a avut dificultăţi de respiraţie şi în această după-amiază a fost internat la policlinica A. Gemelli pentru controale medicale. Aceste examinări au indicat o infecţie respiratorie fără legătură cu Covid-19, iar Papa Francisc va trebui să urmeze un tratament în spital pentru câteva zile”, anunța Matteo Bruni în luna martie.

ADVERTISEMENT

La vremea respectivă, Papa a fost diagnosticat cu bronșită infecțioasă, urmând un tratament cu antibiotice. Recuperarea s-a produs rapid, iar după câteva zile și-a reluat activitatea în mod obișnuit.

Liderul de la Vatican a împlinit 86 de ani pe 17 decembrie 2022. El a fost supus unei intervenții chirurgicale în tinerețe, în urma căreia i-a fost extirpat o parte dintr-un plămân din cauza unei infecții respiratorii.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă Papa Francisc va acorda audiențe sâmbătă, 27 mai. De asemenea, Suveranul ar urma să oficieze slujba de Rusalii, care va avea loc duminică, 28 mai, în Piaţa Sfântul Petru din Roma.

ADVERTISEMENT