News

Papa Francisc, în categoria celor care trebuie să primească a treia doză de vaccin. Anunţul Vaticanului

Papa Francisc și Benedict al XVI-lea ar trebui să primească a treia doză de vaccin COVID-19 în cadrul unei campanii de vaccinare desfăşurate la nivelul Vaticanului.
28.10.2021 | 15:26
Papa Francisc in categoria celor care trebuie sa primeasca a treia doza de vaccin Anuntul Vaticanului
ADVERTISEMENT

Papa Francisc și Papa Emerit Benedict al XVI-lea ar trebui să beneficize de a treia doză de vaccin COVID-19 în luna octombrie, în opinia informațiilor oficiale de la Vatican. Papa Francisc face parte din categoria prioritară pentru vaccinul de rapel.

Nu s-a confirmat încă că Papa a primit serul

„În a doua jumătate a lunii octombrie, Direcția de Sănătate și Igienă a Orașului Vatican a început să administreze a treia doză de vaccin împotriva COVID-19, acordând prioritate persoanelor de peste 60 de ani și persoanelor vulnerabile”, potrivit unui comunicat distribuit miercuri (27 octombrie) presei de la Vatican.

ADVERTISEMENT

Nu s-a confirmat faptul că Papa Francisc și Papa Emerit Benedict al XVI-lea au primit booster-ul, dar un oficial de rang înalt de la Vatican a declarat miercuri pentru Religion News Service că este “deductibil” că au fost printre cei care l-au primit, precizează WhashingtonPost.

Papei Francisc a suferit recent mai multe intervenții medicale

Atât Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, cât și Benedict al XVI-lea, în vârstă de 94 de ani, au depășit cu mult vârsta de 60 de ani și au probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Papei Francisc i-a fost extirpat o parte din țesutul pulmonar ca urmare a unei infecții pe care a avut-o în copilărie și a fost spitalizat pentru o operație programată la colon la mijlocul lunii iulie, când a petrecut 11 zile în secția de recuperare.

Papii Francisc și Benedict al XVI-lea au primit prima doză încă din ianuarie

În ianuarie, Papii Francisc și Benedict al XVI-lea au primit prima doză de vaccin COVID-19 în cadrul unei campanii de vaccinare la nivelul Vaticanului, destinată catolicilor atât în interiorul, cât și în afara zidurilor Cetății. În efortul de a combate epidemia, persoanele fără adăpost și alte persoane care trăiesc în sărăcie și marginalizare au fost primite în interiorul statului catolic pentru a se vaccina.

ADVERTISEMENT

Vaticanul a participat activ la eforturile Organizației Mondiale a Comerțului și ale Organizației Mondiale a Sănătății de a renunța la brevetele pentru vaccinuri, permițând centrelor de cercetare din întreaga lume să producă propriile vaccinuri. Membrii organizațiilor catolice au contactat, de asemenea, administrația Biden pentru a solicita renunțarea la brevetele de vaccinare.

Papa Francisc a reunit în august episcopi din America de Nord și de Sud pentru a-i încuraja atât pe credincioși, cât și pe necredincioși să se vaccineze, numindu-l “un act de dragoste”. Mesajul a fost transmis ca parte a efortului mediatic al Consiliului Ad pentru a aborda temerile legate de vaccin.

ADVERTISEMENT

„Mulțumită harului Lui Dumnezeu și muncii multora, acum avem vaccinuri care să ne protejeze de COVID-19”, a spus Papa Francisc care a afirmat că vaccinurile trebuie să fie puse la dispoziția tuturor popoarelor și statelor prin colaborare.

Papa Francisc a părut nedumerit de valul de deznădejde din jurul vaccinărilor în timpul unei conferințe de presă la bordul avionului papal care se întorcea din turneul său apostolic în Slovacia de la jumătatea lunii septembrie. Acesta a ținut să sublinieze că vaccinările au ajutat omenirea să învingă boli și poliomielita.

Certificat verde la intrarea în Vatican

Vaticanul a emis un decret de “certificat verde” pentru cei care intenționează să intre în orașul-stat, pe baza sistemului italian, care necesită confirmarea vaccinării, un rezultat negativ recent al testului COVID-19 sau documente care să confirme recuperarea bolii.

Încă de la 1 octombrie, vizitatorii din Vatican trebuie să facă dovada că au primit vaccinul, că s-au vindecat de COVID-19 sau că au fost testați negativ pentru acest virus în termen de 72 de ore.

ADVERTISEMENT