News

Papa Francisc, înregistrat în secret în timpul discuţiei cu un cardinal. Transcrierea a fost făcută publică

Discuţii secrete de la Vatican. făcute publice din cauza unui proces. Papa Francisc a fost înregistrat pe ascuns de un cardinal
25.11.2022 | 18:56
Papa Francisc inregistrat in secret in timpul discutiei cu un cardinal Transcrierea a fost facuta publica
Papa Francisc, târât într-un nou scandal de la Vatican Foto: Vatican News
ADVERTISEMENT

Papa Francisc a fost înregistrat în secret în timpul unei conversații telefonice cu un cardinal, potrivit curții Vaticanului, preluată de CNN.

Eliberarea călugăriţei

Un tribunal de la Vatican a ascultat o înregistrare audio între Papa Francisc și cardinalul Angelo Becciu, inculpat în proces, în care cardinalul îi cere papei să confirme că a aprobat plăți pentru a ajuta la eliberarea unei călugărițe răpite în Africa.

ADVERTISEMENT

Jurnaliştilor nu li s-a permis să asculte înregistrarea, dar stenograma poliţiei financiare italiene a fost publicată ulterior de agenţia italiană de ştiri Adnkronos. Ulterior, cei trei avocați ai apărării de la proces au confirmat, de asemenea, conținutul conversației.

Înregistrarea a fost făcută de o a treia persoană, care se afla în cameră cu cardinalul Becciu, în timpul unei convorbiri telefonice care a avut loc pe 24 iulie 2021.

ADVERTISEMENT

Apelul a avut loc cu trei zile înainte de începerea procesului de la Vatican în care Becciu a fost acuzat de delapidare și abuz în serviciu și la numai zece zile după ce Papa Francisc a fost externat din spital, unde fusese internat pentru o operație la intestin.

În timpul apelului telefonic, Becciu îi cere papei să confirme că a aprobat plățile făcute de cardinal către consilierul de securitate Cecilia Marogna – care este acuzată și ea de delapidare – în conturile companiei britanice Inkerman Group, pentru a asigura eliberarea unei călugărițe răpite de militanții islamici din Mali în 2017, se arată în transcriere.

ADVERTISEMENT

Potrivit transcrierii, Popa Francisc a spus în timpul convorbirii că are o amintire vagă și i-a cerut lui Becciu să noteze ceea ce ar dori să vadă confirmat.

Sumele plătite, potrivit cardinalului Becciu, care era pe atunci numărul doi în Secretariatul de Stat al Vaticanului, erau de 350.000 de euro către compania britanică și 500.000 de euro răscumpărare pentru răpitori, în schimbul călugăriței.

ADVERTISEMENT

Cardinalul Becciu, care a fost concediat de Papă în 2020 și deposedat de majoritatea drepturilor cardinale, a susținut întotdeauna că toate tranzacțiile financiare pe care le-a întreprins au fost pe deplin aprobate de superiorii săi, inclusiv de către Papa Francisc. Becciu și Marogna au pledat nevinovați vizavi de acuzațiile din proces.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece...
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece bărbați, în medie, opt eșuează”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el...
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el ne poartă prin aproape 100 de peşteri
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian...
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PENSIONARI
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PENSIONARI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Trei zodii care vor avea noroc la bani în luna iunie
Trei zodii care vor avea noroc la bani în luna iunie
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut...
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut acești în trecut. El critică și emisiunea MasterChef. ''Este un concurs pentru bucătari amatori''
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul...
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul Rusiei
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1