News

Papa Francisc, internat din nou. Este pentru a doua oară în acest an când Suveranul Pontif ajunge la spital

Papa Francisc se confruntă cu probleme grave de sănătate. Suveranul Pontif, de 86 de ani, a fost internat la spital, agenda acestuia fiind eliberată.
06.06.2023 | 13:32
Papa Francisc internat din nou Este pentru a doua oara in acest an cand Suveranul Pontif ajunge la spital
Papa Francisc se confruntă cu probleme de sănătate. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Papa Francisc a fost adus la spitalul Gemelli din Roma pentru a efectua un control medical, conform informațiilor furnizate marți de agenția de presă ANSA, citată de Reuters. Vaticanul nu a oferit încă nicio declarație oficială în legătură cu acest eveniment. Papa, în vârstă de 86 de ani, a petrecut cinci zile în spital la începutul acestui an din cauza unei infecții pulmonare, iar în luna precedentă a absentat de la unele audiențe din cauza febrei. În ultimii ani, Francisc a avut de înfruntat mai multe probleme de sănătate.

Papa Francisc a ajuns pe mâna medicilor

În luna martie, la aniversarea a zece ani de pontificat, Papa Francisc a fost spitalizat pentru câteva zile din cauza unei infecții respiratorii, potrivit Vaticanului, care a menționat că este vorba despre un examen medical programat, în contextul îngrijorărilor frecvente cu privire la sănătatea liderului Bisericii Catolice. “Agenda Papei a fost eliberată, în eventualitatea continuării examenelor sale”, a anunțat sursa citată, menționând că există posibilitatea ca Francisc să rămână peste noapte la spital.

ADVERTISEMENT

Potrivit ziarelor italiene Corriere della Sera, franceze Le Figaro și argentine La Nacion, Papa Francisc a fost adus la spital cu o ambulanță din cauza unor “probleme cardiace”, în contradicție cu anunțul făcut de Vatican. Nu există nicio agitație la reședința Papei, Domus Sanctae Marthae, conform unei surse apropiate Papei.

Papa Francisc, cunoscut sub numele său secular Jorge Mario Bergoglio, este liderul spiritual al Bisericii Catolice și suveranul statului Vatican. El a fost ales papă la 13 martie 2013, devenind primul pontif din America Latină și primul jesuit care a ocupat această poziție.

ADVERTISEMENT

Născut pe 17 decembrie 1936, în Buenos Aires, Argentina, Papa Francisc a avut o educație religioasă profundă încă din copilărie și a intrat în Societatea lui Isus (Ordinul Iezuiților) în 1958. A studiat filozofia și teologia, iar în 1969 a fost hirotonit preot. În anii care au urmat, și-a desfășurat activitatea în Argentina, ocupând diverse funcții în cadrul Ordinului Iezuit și în cadrul Arhidiecezei de Buenos Aires.

Suveranul Pontif pledează pentru pentru o Biserică mai apropiată de oameni

Papa Francisc s-a remarcat prin abordarea sa deschisă, concentrându-se pe problemele sociale, ecologice și ale justiției în lume. El a pledat pentru o Biserică mai apropiată de oameni, axată pe compasiune și milostenie. Mesajele sale au inclus apeluri la reconciliere, dialog interreligios, sprijinirea săracilor și combaterea sărăciei, promovarea păcii și protecția mediului înconjurător.

ADVERTISEMENT

Papa Francisc a abordat, de asemenea, teme sensibile și controversate, cum ar fi drepturile omului, migrația, corupția, violența în numele religiei și problemele sociale ale timpurilor moderne. El a promovat dialogul interreligios și a făcut eforturi de a îmbunătăți relațiile dintre Biserica Catolică și alte confesiuni creștine, precum și cu alte religii, precum islamul și iudaismul.

Papa Francisc a călătorit în numeroase țări, întâlnindu-se cu lideri mondiali și comunități diverse. Vizitele sale au avut ca scop consolidarea relațiilor dintre Biserica Catolică și diferite culturi, precum și încurajarea dialogului și a cooperării în probleme globale.

ADVERTISEMENT

Cu toate că a fost o figură respectată și admirată de mulți, Papa Francisc a stârnit și critici și controverse, în special în ceea ce privește anumite aspecte ale doctrinei și politicii Bisericii Catolice, cum ar fi poziția față de avort, contracepție, homosexualitate și rolul femeilor în Biserică.

 

ADVERTISEMENT