News

Papa Francisc, mesaj de Crăciun plin de iubire și speranță. Ce a transmis credincioșilor

25.12.2020 | 11:47
Papa Francisc mesaj de Craciun plin de iubire si speranta Ce a transmis credinciosilor
ADVERTISEMENT

Papa Francisc a transmis un mesaj plin de speranță și iubire cu ocazia Nașterii Domnului. Suveranul Pontif le-a adus aminte credicioșilor că puterea divină poate să ne schimbe cursul vieții.

Din cauza crizei sanitare de la nivel mondial, slujba de Crăciun de anul acesta a fost diferită de cele din anii anteriori.

ADVERTISEMENT

În Italia clopotele au sunat mai devreme decât în mod normal, în Ajunul Crăciunului, iar slujba a fost ținută în condiții deosebite.

Papa Francisc, mesaj de Crăciun plin de iubire și speranță

În mesajul transmis anul acesta credicioșilor, Papa a vorbit despre importanța sărbătorii Nașterii Domnului: „De multe ori auzim că cea mai mare bucurie pe care o avem în viaţă, este naşterea unui copil. Este ceva extraordinar, care schimbă totul.

ADVERTISEMENT

Doar iubirea lui Iisus ne transformă viaţa şi ne vindecă rănile profunde. Un copil ne face să ne simţim iubiţi, dar ne şi învaţă ce este iubirea. Dumnezeu s-a întrupat, luând chip de om ca să ne încurajeze să ne iubim aproapele”, a spus Suveranul Pontif, potrivit jurnalul.ro.

El a mai subliniat că este foarte important să avem grijă unul de celălalt și să ținem minte că fiecare om este înfăptuirea unul miracol.

ADVERTISEMENT

Din cauza restricțiilor impuse în acest an de guvernul Italian, slujbele din Ajunul Crăciunului au început la lăsarea serii, și nu la miezul nopții, cum se întâmpla în mod obișnuit.

De data aceasta, din cauza pandemiei, Catedrala Sf. Petru a găzduit doar 200 de credincioși, care au respectat normele de siguranță și au purtat măști.

ADVERTISEMENT

Suveranul Pontif a vorbit despre situația deosebită în care suntem nevoiți să sărbătorim Crăciunul anul acesta. La rugăciunea „Îngerul Domnului”, din data de 6 decembrie, Papa a amintit cât de important este să nu ne pierdem speranța în aceste vremuri grele: „În aceste zile, chiar și în multe case sunt în pregătire aceste două semne de Crăciun, pentru bucuria copiilor, dar și a celor mari. Sunt semne de speranță, mai ales în aceste timpuri dificile. Să facem în așa fel încât să nu ne oprim la semn, dar să mergem la semnificație, adică la Isus, la iubirea lui Dumnezeu pe care El ne-a revelat-o, să mergem la bunătatea nemărginită pe care a făcut-o să strălucească asupra lumii.

Nu există pandemie, nu există criză care să poată stinge această lumină. Să o lăsăm să intre în inima noastră, să întindem mâna spre cel care are mai mare nevoie și, în acest fel, Dumnezeu se va naște încă o dată în noi și în mijlocul nostru”, a spus el, scrie vaticannews.va

ADVERTISEMENT