ADVERTISEMENT
Stiri de ultima ora

Papa Francisc, mesaj emoţionant de Crăciun! S-a rugat pentru refugiaţi

Papa Francisc a transmis un mesaj emoţionant în timpul slujbei din Ajunul Crăciunului, gândurile sale mergând către refugiaţi.
Autor: Vicentiu Dinescu | 25.12.2017 | 12:05
Papa Francisc, mesaj emoţionant de Crăciun! S-a rugat pentru refugiaţi

Papa Francisc, în vârstă de 81 de ani, i-a îndemnat pe romano-catolici, în timpul slujbei din Ajunul Crăciunului, să nu ignore greutăţile prin care trec milioane de migranţi ”alungaţi de pe pământul lor”.

ADVERTISEMENT

Suveranul Pontif i-a comparat pe migranţi cu Maria şi Iosif, reamintind de povestea biblică – călătoria celor doi din Nazaret în Betleem fără a găsi un loc în care să se stabilească. Mulţi migranţi, a spus el, au fost forţaţi să fugă de lideri care ”nu au nicio problemă în a vărsa sânge nevinovat”.

Papa Francisc este nepotul unor migranţi italieni

Numărul refugiaţilor din întreaga lume depăşeşte 22 de milioane, cel mai recent influx fiind cel al numeroşi membri ai grupului etnic Rohingya în Myanmar. ”Atât de multe urme de paşi sunt ascunşi de urmele păşilor lui Iosif şi Maria”, a spus Suveranul Pontif argentinian, el însuşi nepotul unor migranţi italieni.

La slujba de duminică seară el a adăugat: ”Vedem urmele a milioane de persoane care nu aleg să plece, dar, alungaţi de pe pământul lor, îşi lasă în urmă pe cei dragi”. Liderul celor peste 1,2 miliarde de romano-catolici din întreaga lume a accentuat că potrivit credinţei străinii să fie bineveniţi oriunde.

ADVERTISEMENT

Papa Francisc va ţine tradiţionala binecuvântare ”Urbi et Orbi” de Crăciun, în cursul zilei de luni.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!