News

Papa Francisc, mesaj despre viitorul vaccin împotriva coronavirusului. Dorința uriașă a Suveranului Pontif

03.05.2020 | 18:52
Papa Francisc mesaj despre viitorul vaccin impotriva coronavirusului Dorinta uriasa a Suveranului Pontif
ADVERTISEMENT

În discursul său duminical, Papa Francisc a transmis un mesaj clar despre viitorul vaccin împotriva coronavirusului.

Papa Francisc, mesaj despre viitorul vaccin împotriva coronavirusului

Conform ziare.com, care citează Reuters, Papa Francisc le-a cerut liderilor din întreaga lume să-și unească forțele pentru a găsi vaccinul împotriva coronavirusului și a cerut ca acesta să fie disponibil pentru toată lumea.

ADVERTISEMENT

”Este important să unim unitățile științifice într-un mod transparent și imparțial pentru a descoperi vaccinuri și tratamente”, a spus Suveranul Pontif în cuvântarea ținută din Biblioteca de la Vatican.

”Să garantăm accesul universal la tehnologiile esențiale care permit fiecărei persoane infectate, în oricare parte a lumii, să primească tratamentul medical necesar”, a precizat Papa Francisc.

ADVERTISEMENT

Papa Francisc a mulțumit angajaților care furnizează servicii esențiale

Suveranul Pontif, care nu a putut să-și țină discursul tradițional în piața Sfântul Petru din cauza măsurilor de izolare adoptate în Italia, a mulțumit tuturor angajaților din lumea întreagă care furnizează servicii esențiale către populație.

Papa Francisc și-a exprimat sprijinul și pentru o propunere lansată de un grup interreligios, cunoscut sub numele de Înaltul Comitet pentru Fraternitatea Umană.

ADVERTISEMENT

Grupul a cerut adoptarea unei zile internaționale pentru rugăciune și post, pe 14 mai, pe durata căreia credincioșii din lumea întreagă vor putea să îl roage pe Dumnezeu să ajute omenirea să învingă pandemia de COVID-19.

Sâmbătă dimineață, în timpul slujbei oficiate din capela amplasată în reşedinţa sa, Casa Santa Marta de la Vatican, Papa Francisc a rostit o rugăciune pentru sufletele tuturor celor care și-au pierdut viața din cauza infectării cu noul tip de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Totodată, Sfântul Părinte s-a adresat liderilor politici din întreaga lume, făcând apel la pace și înțelegere în momentele de criză pe care le traversăm. De asemenea, gândurile sale s-au îndreptat spre cei care sunt obligaţi să îndure o muncă nedreaptă sau prost plătită.

ADVERTISEMENT