News

Papa Francisc, mesaj pentru anul 2021: Avem nevoie de un vaccin pentru suflet

01.01.2021 | 15:21
Papa Francisc mesaj pentru anul 2021 Avem nevoie de un vaccin pentru suflet
ADVERTISEMENT

Papa Francisc nu a oficiat în acest an ceremoniile religioase prilejuite de trecerea în noul an, însă asta nu l-a împiedicat să transmită un mesaj pentru anul 2021.

Suveranul Pontif și-a exprimat speranța, în mesajul său de Anul Nou, că urmează un 2021 care ”va fi un an bun”, dacă oamenii vor avea grijă unii de alții.

ADVERTISEMENT

Cea mai înaltă figură de la Vatican a mai subliniat că, pe lângă un vaccin împotriva noului coronavirus, omenirea are nevoie de “un vaccin pentru suflet”.

Papa Francisc a transmis un mesaj cu ocazia intrării în 2021

În ciuda problemelor de sănătate cu care s-a confruntat la finalul lui 2020 și încă se confruntă, Papa Francisc a transmis tradiționalul său mesaj de Anul Nou. Suveranul Pontif le spune credincioșilor din toată lumea că 2021 va fi un an bun, îndemnându-i pe toți să aibă grijă unii de alții.

ADVERTISEMENT

”Nu contează câte persoane cunoaştem, dacă nu ne putem îngriji de ele. Anul acesta, în timp ce aşteptăm o recuperare şi noi tratamente, să nu uităm de grija faţă de ceilalţi. Pentru că, pe lângă un vaccin pentru corp, avem nevoie de un vaccin pentru suflet, care înseamnă grija faţă de ceilalţi.

Va fi un an bun dacă ne îngrijim unii de alţii, aşa cum Fecioara Maria are grijă de noi”, a spus Papa Francisc, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Mesajul său plin de optimism și speranță a fost citit în omilia oficiată de cardinalul Pietro Parolin, în cadrul liturghiei de Anul Nou dedicată Fecioarei Maria, care este celebrată în fiecare an de Vatican în ziua de 1 ianuarie.

Slujba de Anul Nou de la Vatican, în lipsa Papei și a credincioșilor

În acest an, Papa Francisc s-a aflat în imposibilitatea de a conduce ceremoniile din ajunul noului an, precum și pe cele din prima zi a lui 2021, din cauza unei crize de sciatică.

ADVERTISEMENT

A fost pentru prima dată în mulţi ani când Suveranul Pontif, care a împlinit în decembrie 84 de ani, nu a participat la un eveniment papal din motive de sănătate.

Nu doar Papa a lipsit de la evenimentul religios din acest an. Această slujbă tradițională de Anul Nou, ca şi restul liturghiilor oficiate în perioada sărbătorilor la Vatican, s-a desfăşurat în lipsa credincioşilor, date fiind restricțiile din pandemie.

ADVERTISEMENT