News

Papa Francisc, mesaj pentru liderii europeni. Suveranul Pontif a vorbit despre o iarnă demografică pe continent

05.05.2019 | 18:10
Papa Francisc mesaj pentru liderii europeni Suveranul Pontif a vorbit despre o iarna demografica pe continent

Papa Francisc a vorbit despre o iarnă demografică în Europa și a transmis cu ocazia vizitei în Bulgaria un mesaj puternic către liderii europeni. Suveranul pontif se află în turneu în Balcani și Europa de Est, unde încearcă o apropiere între bisericile ortodoxă și catolică. Cu această ocazie, abordează o serie de teme sensibile pentru bătrânul continent.

Papa Francisc îi critică pe politicienii europeni

Papa arată cu degetul către politicienii europeni și spune că nu ne mai permitem o lume în care inegalitatea socială să fie la putere. Aceasta este principala cauză a emigrației, în opinia Papei, care cauzează și o natalitate tot mai scăzută. Faptul că se nasc tot mai puțini copii în Europa este pentru Papă ca o iarnă demografică.

Părintele Bisericii Catolice a adresat acest mesaj în primul rând politicienilor de la Sofia, dar el este valabil liderilor din întreaga Europă. Acesta le-a spus conducătorilor bulgari să le creeze condiții mai bune tinerilor pentru a-și plănui viitorul fără probleme, pentru a se simți siguri, pentru a face ceea ce își doresc pentru ei și familiile lor.

Papa Francisc efectuează o vizită în Bulgaria. Sursa foto: hepta.ro

Suvernaul pontif, îngrijorat de viitorul Europei, continent tot mai bătrân

Papa a vorbit și despre unul din subiectele sale preferate, refugiații de război, făcând apropo la acei cetățeni care vin în Europa din zonele de conflicte unde singura soluție era moartea. Suveranul pontif se întâlnește astăzi cu premierul Bulgariei, Boyko Borisov, cu care va discuta, cel mai probabil, temele expuse în primul său discurs în țara vecină.

“Bulgaria, la fel ca multe alte ţări din Europa – trebuie facă faţă la ceea ce poate fi considerată drept o nouă iarnă: iarna demografică care a căzut ca o cortină de gheaţă peste o mare parte a Europei, consecinţă a diminuării încrederii în viitor”, a declarat Papa Francisc în Bulgaria, scrie mediafax.ro citând presa internațională.

Acesta le-a spus politicienilor “să se străduiască să creeze condiţii care să îi determină pe tineri să-şi investească energiile şi să-şi plănuiască viitorul, ca indivizi şi familii, ştiind că au posibilitatea de a duce o viaţă demnă în ţara lor natală”. Papa Francisc va veni și în România, la finalul lunii mai, pe 31.