News

Papa Francisc, mesaj pentru liderii politici ai lumii! Sfântul Părinte îi îndeamnă să „depășească disensiunile”

02.05.2020 | 12:32
Papa Francisc mesaj pentru liderii politici ai lumii Sfantul Parinte ii indeamna sa depaseasca disensiunile
ADVERTISEMENT

Sâmbătă dimineață, în timpul slujbei oficiate din capela amplasată în reşedinţa sa, Casa Santa Marta de la Vatican, Papa Francisc a rostit o rugăciune pentru sufletele tuturor celor care și-au pierdut viața din cauza infectării cu noul tip de coronavirus, dar și pentru familiile acestora, sfâșiate de durere în urma pierderilor suferite. Totodată, Sfântul Părinte s-a adresat liderilor politici din întreaga lume, făcând apel la pace și înțelegere în momentele de criză pe care le traversăm.

Mesajul Papei Francisc pentru politicieni: „Aveți grijă de popoarele voastre”

Domnul să ne dea puterea în vremuri de criză să nu ne vindem credința”, a transmis Sanctitatea Sa, citând apoi și un proverb argentinian: „Nu-i bine să schimbi calul când treci râu”. Acum, avem nevoie mai mult ca oricând să dăm dovadă de perseverență și aplecare asupra credinței în Dumnezeu, susține Papa Francisc.

ADVERTISEMENT

Ne rugăm astăzi pentru guvernanți, președinții, premierii, legiuitorii, primarii, guvernatorii de regiuni care au responsabilitatea de a avea grijă de popoarele lor în aceste momente de criză.Fie ca Domnul să-i ajute și să le dea putere, deoarece munca lor nu este ușoară.

Pentru că atunci când există neînțelegeri între ei, să înțeleagă că în perioadele de criză trebuie să fie foarte uniți pentru binele poporului, deoarece unitatea este superioară conflictului.

ADVERTISEMENT

Am avut cu toții momente de criză în viață. Pandemia este o perioadă de criză socială prin care putem trece doar dacă nu ne pierdem credința”, a mai spus acesta în timpul predicii sale.

Suveranul Pontif a denunțat sclavia în care trăiesc muncitorii din întreaga lume

De asemenea, gândurile sale s-au îndreptat spre cei care sunt obligaţi să îndure o muncă nedreaptă sau prost plătită. Este vorba în special despre zilierii care trudesc „pentru salariul minim timp de 8, 12 sau 14 ore pe zi” sau al menajerelor ce nu au dreptul la pensie, siguranţă ori asistenţă socială. „Se întâmplă în întreaga lume, dar şi aici“, a avertizat Suveranul Pontif.

ADVERTISEMENT

Demnitatea muncii este foarte maltratată. În istorie, am citit despre lucrurile îngrozitoare făcute sclavilor, cum îi duceau din Africa în America şi spunem că era groaznic.

Însă şi acum există mulţi sclavi. Sunt sclavi ai muncii forţate. Nedreaptă, prost plătită şi îl face pe om să trăiască cu demnitatea subminată. Sunt mulţi în lume.

ADVERTISEMENT

Vocaţia pe care ne-a dat-o Dumnezeu este frumoasă, să creăm, să muncim… dar acest lucru se poate face doar când condiţiile sunt juste şi când demnitatea este respectată”, a spus Papa Francisc.

ADVERTISEMENT