News

Papa Francisc, mesaj plin de speranță de Paștele Catolic: ”Este timpul unui nou început”

12.04.2020 | 09:52
Papa Francisc mesaj plin de speranta de Pastele Catolic Este timpul unui nou inceput
ADVERTISEMENT

Papa Francisc a avut un mesaj plin de speranță de Paștele Catolic, în condițiile în care Slujba de Înviere s-a desfășurat fără public din cauza restricțiilor impuse pandemia de coronavirus.

Papa Francisc, mesaj plin de speranță de Paștele Catolic

”Mesajul de speranță nu trebuie limitat la spațiile noastre sacre. Este timpul unui nou început, iar întunericul și moartea nu au ultimul cuvânt”, a fost mesajul Papei Francisc cu ocazia Paștelui Catolic.

ADVERTISEMENT

În timpul slujbei de la Vatican, care a putut fi urmărită în direct la televizor sau pe internet, Suveranul Pontif i-a îndemnat pe credincioși să nu-și piardă curajul în fața suferințelor aduse de pandemia de coronavirus.

”Să nu vă fie teamă. Nu vă temeți. Iată mesajul de speranță. Este un mesaj pentru noi astăzi. Sunt cuvintele pe care Dumnezeu ni le repetă în noaptea pe care o traversăm. În această noapte, dobândim un drept fundamental, care nu va fi luat. Dreptul la speranță”, a continuat Papa Francisc.

ADVERTISEMENT

”Avem nevoie de pâine, nu de arme”

De asemenea, conform Digi 24, Suveranul Pontif a cerut oprirea avorturilor și a făcut apel către liderii lumii să pună capăt războaielor și luptei pentru înarmare.

”Avem nevoie să pornim din nou la drum, amintindu-ne că ne naștem și renaștem dintr-o chemare iubitoare gratuită. Acesta este punctul de unde trebuie să pornim din nou, mereu, mai ales în timpuri de criză, de încercare”, a spus Papa Francisc.

ADVERTISEMENT

”Să reducem la tăcere strigătele morții! Gata cu războaiele! Să înceteze producția și comerțul cu armament, pentru că avem nevoie de pâine, nu de arme. Să înceteze avorturile, care ucid vieți nevinovate. Să se deschidă inimile celor care au, pentru a umple mâinile goale ale celor care sunt lipsiți de cele necesare”, a afirmat el.

Sfântul Părinte a slujit aproape singur în imensa Bazilică Sfântul Petru, alături de el fiind prezenți doar câțiva demnitari şi credincioşi. De asemenea, piața San Pietro a fost lipsită de miile de pelerini.

ADVERTISEMENT

Papa Francisc a surprins pe toată lumea cu gestul său de a intra în direct la o emisiune de la televiziunea națională italiană Rai Uno, cu doar două zile înainte de Paștele Catolic.

ADVERTISEMENT