News

Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Piatra-Neamț Video

15.11.2020 | 16:28
Papa Francisc sa rugat pentru victimele incendiului de la PiatraNeamt Video
ADVERTISEMENT

Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț și a încredințat milostivirii lui Dumnezeu sufletele celor care și-au pierdut viața în urma incendiului de la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Suveranul pontif le-a cerut și credincioșilor catolici să se roage pentru sufletele victimelor acestei tragedii, potrivit Vatican News.

ADVERTISEMENT

Ieri, într-o structură spitalicească din România, în care erau internați mai mulți pacienți afectați de coronavirus, a izbucnit un incendiu care a provocat victime. Îmi exprim apropierea mea și mă rog pentru ei, să ne rugăm pentru ei!”, a spus papa Francisc.

Papa a menționat tragedia din Piatra-Neamț în cadrul rugăciunii Angelus, pe care a rostit-o în Piața San Pietro din Roma.

ADVERTISEMENT

Rugăciuni și la Patriarhia Ortodoxă

Rugăciuni pentru sufletele celor morți și însănătoșirea celor răniți au fost făcute și de către patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, care și-a exprimat îndurerarea sâmbătă seara într-un mesaj de condoleanțe.

Am aflat cu multă durere despre tragedia provocată de incendiul din secţia de “Anestezie şi Terapie Intensivă” a Spitalului Judetean din Piatra Neamţ, în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 10 persoane şi alte 7 au ajuns în stare critică.

ADVERTISEMENT

În aceste momente pline de suferință și tulburare, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniți, între care se află și medicul de gardă care a pus viața pacienților săi mai presus de propria sa viață.

Adresăm un părintesc mesaj de condoleanțe și consolare familiilor pacienților decedați, rudelor, prietenilor, precum și întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața”, se arăta în mesajul patriarhal.

ADVERTISEMENT