ADVERTISEMENT
News

Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Piatra-Neamț Video

Autor: Adrian Ilie | 15.11.2020 | 16:28
Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Piatra-Neamț Video
Papa Francisc în timpul rugăciunii Angelus/ Foto: captură YouTube

Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț și a încredințat milostivirii lui Dumnezeu sufletele celor care și-au pierdut viața în urma incendiului de la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT

Suveranul pontif le-a cerut și credincioșilor catolici să se roage pentru sufletele victimelor acestei tragedii, potrivit Vatican News.

Ieri, într-o structură spitalicească din România, în care erau internați mai mulți pacienți afectați de coronavirus, a izbucnit un incendiu care a provocat victime. Îmi exprim apropierea mea și mă rog pentru ei, să ne rugăm pentru ei!”, a spus papa Francisc.

Papa a menționat tragedia din Piatra-Neamț în cadrul rugăciunii Angelus, pe care a rostit-o în Piața San Pietro din Roma.

ADVERTISEMENT

Rugăciuni și la Patriarhia Ortodoxă

Rugăciuni pentru sufletele celor morți și însănătoșirea celor răniți au fost făcute și de către patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, care și-a exprimat îndurerarea sâmbătă seara într-un mesaj de condoleanțe.

Am aflat cu multă durere despre tragedia provocată de incendiul din secţia de “Anestezie şi Terapie Intensivă” a Spitalului Judetean din Piatra Neamţ, în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 10 persoane şi alte 7 au ajuns în stare critică.

În aceste momente pline de suferință și tulburare, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniți, între care se află și medicul de gardă care a pus viața pacienților săi mai presus de propria sa viață.

ADVERTISEMENT

Adresăm un părintesc mesaj de condoleanțe și consolare familiilor pacienților decedați, rudelor, prietenilor, precum și întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața”, se arăta în mesajul patriarhal.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!