ADVERTISEMENT
News

Papa Francisc se va vaccina împotriva COVID-19. Ce mesaj are pentru cei care refuză: Există o negare sinucigașă

Autor: Georgiana Dicu | 10.01.2021 | 10:40
Papa Francisc se va vaccina împotriva COVID-19. Ce mesaj are pentru cei care refuză: Există o negare sinucigașă
Papa Francisc se va vaccina împotriva COVID-19. Ce mesaj are pentru cei care refuză: Există o negare sinucigașă Foto: Hepta

Papa Francisc a anunțat sâmbătă că intenționează să fie vaccinat împotriva COVID-19 încă de săptămâna viitoare și a îndemnat pe toți să fie vaccinați, pentru a-și proteja nu numai propria viață, ci și pe a celorlalți.

ADVERTISEMENT

Vaticanul, cel mai mic stat independent din lume, va lansa săptămâna viitoare propria campanie de vaccinare împotriva COVID-19.

Vaticanul a declarat că se așteaptă să primească suficiente doze de vaccin contra COVID-19 în următoarele zile pentru a-i inocula pe toți locuitorii și lucrătorii săi care locuiesc dincolo de zidurile sale din Roma.

ADVERTISEMENT

“Există o negare sinucigașă pe care nu știu să o explic”

Papa Francisc a relatat că ravagiile făcute de poliomielită la care a fost martor în copilărie i-au format prespectiva despre vaccinare: „Mulți copii au rămas paralizați din cauza bolii și toată lumea era disperată să primească vaccinul. Nu știu de ce unii spun că nu își vor face vaccinul pentru că e periculos. Dacă doctorii ne oferă ceva care funcționează, fără riscuri speciale, de ce să nu facem vaccinul? Există o negare sinucigașă pe care nu știu să o explic, dar trebuie să vă faceți vaccinul. Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este o alegere etică, deoarece joci cu sănătatea ta, cu viața ta, dar joci și cu viața altora”, a spus Suveranul Pontif într-un interviu acordat postului TV Canale 5, citat de Reuters.

Vaticanul, cel mai mic stat independent din lume, care găzduiește aproximativ 450 de persoane, inclusiv papa Francisc, a declarat că va lansa în curând propria sa campanie de vaccinare împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

„Săptămâna viitoare”, a spus Papa, „vom începe să o facem aici, la Vatican, și eu m-am programat. Trebuie să facem asta”.

Papei Francisc, în vârstă de 84 de ani, i-a fost îndepărtată o parte a unui plămân în timpul unei boli de care a suferit când era tânăr în Argentina natală, făcându-l potențial vulnerabil la boală.

ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută, Vaticanul a declarat că se așteaptă să primească suficiente doze de vaccin COVID-19 în următoarele zile pentru a-i inocula pe toți locuitorii și lucrătorii săi care locuiesc dincolo de zidurile sale în Roma.

Ca parte a planului său de vaccinare, Vaticanul a declarat că a cumpărat un frigider ultra-rece pentru a stoca dozele, sugerând că va folosi vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech, care trebuie păstrat la aproximativ minus 70 de grade Celsius (minus 94 Fahrenheit).

ADVERTISEMENT

Pe măsură ce au fost lansate fragmente ale interviului, site-ul oficial Vatican News a raportat că medicul personal al papei, Fabrizio Soccorsi, a murit din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19. Soccorsi, în vârstă de 78 de ani, se afla la spital și era tratat pentru cancer. El a fost medicul papei din 2015.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!