News

Papa Francisc vine în România pe 31 mai! Ce program va avea Suveranul Pontif

25.03.2019 | 18:01

Administrația Prezidențială a anunțat, astăzi, programul vizitei Papei Francisc în România. Suveranul Pontif ajunge la București pe 31 mai și rămâne în țara noastră până pe 2 iunie. Vizita se desfășoară la invitația președintelui Klaus Iohannis.

Papa Francisc vine în România pe 31 mai! În ce orașe merge

Potrivit programului dat publicității de Administrația Prezidențială, Papa Francisc ajunge în România vineri, 31 mai 2019. „Președintele României îl va întâmpina pe Sanctitatea Sa vineri, 31 mai a.c., ora 11:30, la Aeroportul Internațional Henri Coandă, urmând ca ceremonia oficială de primire la Palatul Cotroceni să aibă loc la ora 12:00”, se arată într-un comunicat oficial.

De la ora 13.00 sunt programate o întâlnire cu autoritățile, societatea civilă și corpul diplomatic, Palatul Cotroceni, alocuțiunea lui Klaus Iohannis și discursul Sanctității Sale Papa Francisc. La 15.45 are loc o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel, urmată de o alta cu sinodul permanent la Bisericii Ortodoxe Române și un alt discurs al Sanctității Sale. Ulterior, Papa Francisc va merge la Catedrala Naţională și apoi va participa la Sfânta Liturghie, la Catedrala Catolică “Sfântul Iosif”, unde va rosti predica.

Klaus Iohannis și Papa Francisc se vor întâlni în mai.
Klaus Iohannis și Papa Francisc se vor întâlni în mai.

Ce va face Suveranul Pontif în ultimele două zile ale vizitei

Pe 1 iunie, Papa Francisc ajunge la Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc, vizitează Catedrala “Sfânta Maria Regină” din Iaşi şi va participa la o întâlnire cu tineri şi familii la Palatul Culturii din Iaşi, unde va susţine un nou discurs.

A doua zi, Suveranul Pontif va participa la Divina Liturghie cu beatificarea a şapte episcopi martiri greco-catolici la Câmpia Libertăţii din Blaj şi va avea o întâlnire cu comunitatea romă din localitate. „Vizita în România a Sanctității Sale Papa Francisc se va încheia duminică, 2 iunie a.c., ora 17:30, cu ceremonia plecării oficiale de pe Aeroportul Internațional Sibiu, în prezența Președintelui României, domnul Klaus Iohannis”, anunță Administrația Prezidențială.