Papanașii sunt întotdeauna o opțiune bună pentru a face un desert delicios pentru cei dragi sau pentru musafirii care urmează să-ți treacă pragul casei. Deși sunt bogați în calorii, aroma lor te face să dai uitării orice dietă. Dacă vă doriți să-i preparați ca la carte, iată rețeta maestrului bucătar Florin Dumitrescu.
Juratul de la MasterChef este foarte apreciat pentru rețetele sale deosebite. Multe dintre ele sunt virale în mediul online, acolo unde arată fanilor cum prepară diferite bucate, inclusiv cele tradiționale. Papanașii fac parte din cultura noastră.
Prăjiți, cu smântână și dulceață sau fierți, decorați cu vanilie sau ciocolată, miere de albine și coajă de lămâie, papanașii ne aduc aminte tuturor de copilărie. Gustul lor ne transpune în vremuri de demult, iar pentru a retrăi o parte din acele momente îi poți găti chiar acum.
Chef Florin Dumitrescu folosește ca ingrediente: 500 grame de brânză de vaci, grasă, fără mult zer, o lingură de bicarbonat de sodiu, o zeamă de lămâie, 3 ouă, 3 linguri de zahăr, 200 grame de făină, ulei, smântână și dulceață.
Mai departe, stingeți într-un bol o lingură cu bicarbonat de sodiu cu zeamă de lămâie, adăugați 500 de grame de brânză de vaci, dar fiți atenți să scurgeți zerul înainte. Mixați preț de câteva minute, dar tot cu grijă, fără a utiliza o viteză mare.
Completați cu cele trei ouă, trei linguri de zahăr, mixați și puneți făina. Mixați iar până când se va forma un aluat care să nu fie nici moale și nici tare, dar puțin lipicios. Când este gata, formați biluțe din aluat și utilizați o lingură pentru a adăuga și întoarce papanașii în ulei.
La final, biluțele formate se vor scoate pe un prosop de hârtie în așa fel încât să se mai absoarbă din uleiul lor. După ce s-au scurs, se vor pune într-o farfurie și se vor aroma cu smântână și dulceața voastră preferată. Veți surprinde pe toată lumea. Poftă bună!
Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. El a devenit cunoscut prin prisma emisiunii culinare MasterChef, aici unde este jurat și în prezent. A revenit la Protv anul acesta, după ce o bună perioadă a fost jurat la competiția Chefi la Cuțite, de pe Antena 1, alături de Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu.
”MasterChef România înseamnă începutul meu în televiziune şi acum întoarcerea acasă. Este show-ul oamenilor obişnuiţi care au făcut din gătit o pasiune. Vreau să simt această pasiune, nu doar pentru gust, ci şi pentru trofeu. Este momentul suprem în care talentul şi munca depusă sunt testate la maximum”, a spus Florin Dumitrescu despre MasterChef.