Fotbal international

Papu Gomez, despre „bomba cu coronavirus” detonată de dubla Atalanta – Valencia: „A fost teribil!” + primul jucător al Atalantei depistat pozitiv cu COVID-19!

24.03.2020 | 22:13
Papu Gomez despre bomba cu coronavirus detonata de dubla Atalanta  Valencia A fost teribil  primul jucator al Atalantei depistat pozitiv cu COVID19
ADVERTISEMENT

Papu Gomez este la Bergamo căpitanul Atalantei şi un fel de Leo Messi în variantă locală, mai ales că are aceeaşi naţionalitate ca starul Barcelonei, argentinian. Gomez se află acum acasă, în Argentina şi a acordat un interviu pentru cotidianul Ole, vorbind despre acele două meciuri din optimile de finală ale Champions League dintre Atalanta şi Valencia.


UPDATE, 24 martie, ora 22:15. Atalanta Bergamo a anunțat, printr-un comunicat, primul jucător depistat pozitiv la coronavirus. Este vorba despre portarul Marco Sportiello, 27 de ani. Acesta se afla în carantină la domiciliu, la fel ca și restul colegilor. Sportiello este asimptomatic, iar carantina urma să se încheie pe 27 martie.

ADVERTISEMENT

Papu Gomez, despre dubla Atalanta – Valencia

În special partida tur, jucată la Milano, în faţa a 45.000 de oameni, este considerată acum bomba coronavirus, cea care a declanşat teribila epidemie din Lombardia, datorită numărului foarte mare de spectatori prezenţi pe San Siro şi a numărului mare de persoane aflate în acea zi în oraş.

Să fi jucat aceste jocuri a fost îngrozitor. La vremea respectivă nu existau încă multe cazuri și nimeni nu avea idee despre ce făcea acest virus, nu știam foarte bine seriozitatea și contagiunea.

ADVERTISEMENT

Au fost 45.000 de oameni pe stadion

“Situaţia teribilă din Bergamo şi din Lombardia cred că se datorează și primului meci jucat împotriva Valenciei la Milano.  Au fost 45.000 de fani din Bergamo, un oraş de  120.000 de locuitori pe  San Siro.

Soția mea a petrecut trei ore pentru a ajunge la Milano când de obicei, durează 40 de minute. Când ne-am dus la Valencia, toți au fost relaxați, nu au existat verificări. Acum este a doua țară din Europa cu cel mai mare număr de infecții.

ADVERTISEMENT

Nici unul dintre noi nu avem simptome

Unul dintre cei infectați din Valencia a jucat titular împotriva noastră. Așteptăm să vedem dacă vreunul dintre noi arată simptome. Din fericire, deocamdată nimeni, dar faptul că a jucat aceste jocuri a fost îngrozitor. 

La Bergamo este o situație dramatică, există multe infecții pe zi, carantina este foarte respectată. Ceea ce mă lovește este că, deși aproape că nu există oameni pe stradă, există încă multe cazuri pe zi în toată Italia.

ADVERTISEMENT

A vorbit cu Dybala şi cu Pezzella

Spitalele sunt pline și nu există loc pentru bolnavi. Mă ridic în fiecare dimineață pentru a urmări știrile și sunt întotdeauna rele.”

Printre numeroșii infectați sunt, de asemenea, doi compatrioți, Dybala și Pezzella, despre care Gomez a auzit în ultimele săptămâni: “Am vorbit cu Dybala când a apărut cazul Rugani. Acum nu aș dori să-l deranjez, dar în aceste zile voi scrie din nou. Am vorbit. chiar și cu Pezzella când a ajuns vestea cazului său. El mi-a spus că este în regulă, că a avut febră o zi sau două și că acum trebuie să respecte carantina, dar nu mai avea simptome “.

ADVERTISEMENT