Fotbal intern

Papură va fi dat afară de la Craiova după meciul cu CFR! Avea obiectiv patru puncte în ultimele două partide

19.12.2020 | 09:19
Papura va fi dat afara de la Craiova dupa meciul cu CFR Avea obiectiv patru puncte in ultimele doua partide
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a pierdut derby-ul cu FCSB, 0-2, iar scaunul lui Corneliu Papură se clatină serios. Mai grav pentru încă antrenorul oltenilor este că urmează un nou meci tare, cu CFR Cluj.

Ultima partidă a anului 2020 pentru trupa din Bănie este derby-ul cu ardelenii de la CFR Cluj, campionii precedentelor trei ediţii, şi cei care i-au luat Craiovei titlul de sub nas în ultimul meci al sezonului anterior.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj – Universitatea Craiova se joacă marţi, 22 decembrie, de la 21:00, după care echipele intră în vacanţă. Oltenii revin pe teren pe 13 ianuarie, cu Sepsi, în Bănie, dar Papură nu va mai fi A1.

Meciul cu CFR, ultimul pentru Corneliu Papură în postura de antrenor al Craiovei

FANATIK a aflat că obiectivul lui Corneliu Papură pentru finalul de an, în derby-urile cu FCSB şi CFR, era să obţină cel puţin patru puncte, altfel şansele lui de a continua şi în 2021 erau minime.

ADVERTISEMENT

Înfrângerea clară, 0-2 cu FCSB, meci controlat autoritar de „roş-albaştri“, a făcut ca acel obiectiv să fie ratat după doar 90 de minute.

Următorul meci, cel contra lui CFR Cluj, e programat la doar 4 zile distanţă, iar apoi urmează vacanţa de iarnă, aşa că demiterea lui Papură între cele două derby-uri ar fi destabilizat şi mai tare echipa.

ADVERTISEMENT

Patronul Mihai Rotaru îi va permite lui Papură să conducă echipa şi în Gruia, după care îşi vor lua „la revedere“. Nu „adio“, pentru că Papură a fost mereu „mantaua de vreme rea“ din Bănie, având deja trei mandate ca principal.

Speranţe mici în partida de la Cluj! Corneliu Papură, zero puncte cu rivalele

Rezultatele lui Corneliu Papură în derby-urile cu FCSB şi CFR Cluj de-a lungul timpului nu le dau suporterilor olteni prea multe speranţe înainte de jocul de la Cluj.

ADVERTISEMENT

Sub comanda actualului antrenor, Craiova a pierdut de fiecare dată cu rivalele. În ordine cronologică: 0-2 cu FCSB (acasă, 5 mai 2019), 0-1 cu CFR (deplasare, 12 mai 2019) – au fost etapele 8 şi 9 de play-off, iar succesiunea celor două partide se repetă acum – , 0-2 cu CFR (acasă, 23 februarie 2020), 1-4 cu FCSB (deplasare, 8 martie 2020) şi 0-2 cu FCSB (acasă, 18 decembrie 2020).

Singurele victorii recente în faţa rivalelor au fost în play-off-ul trecut, când oltenii s-au impus în Gruia cu 3-1 şi pe Oblemenco, 2-1 cu FCSB. La cârma echipei se afla Cristiano Bergodi. Iar Devis Mangia, precedentul antrenor italian al Craiovei are şi el trei remize cu CFR, un succes şi un egal cu FCSB.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – Universitatea Craiova: 3,70 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT