Fotbal intern

Papură vrea ca U Craiova să se ridice la nivelul CFR-ului în derby! „Vom vedea ce orgoliu avem”

20.12.2020 | 14:30
ADVERTISEMENT

Corneliu Papură vrea ca jucătorii Universității Craiova să se ridice la nivelul campioanei CFR Cluj în derby-ul de marți, 22 decembrie, de la ora 21:00. Tehnicianul Științei speră ca elevii să să dea dovadă de orgoliu și să răzbune atât meciul cu FCSB, cât și înfrângerea din finala campionatului trecut. 

„Juveții” nu stau deloc bine cu moralul înainte de jocul cu trupa lui Edi Iordănescu, iar „Papi” nu prea are nici mult timp să pregătească un joc atât de important. 

ADVERTISEMENT

La conferința de presă a fost prezent și Ștefan Vlădoiu, cel mai bun jucător al oltenilor în derby. Acesta a dezvăluit secretul pentru evoluția excelentă din partida cu FCSB.

Corneliu Papură vrea ca Universitatea Craiova să se ridice la un nivel cât mai aproape de CFR Cluj. Oltenii vor să răzbune eșecul din finala campionatului

Ultimul meci al anului o aduce pe Universitatea Craiova în poziție de oaspete pe terenul campioanei CFR Cluj, iar momentul nu este unul deloc bun pentru craioveni. Înfrângerea cu FCSB este cu greu digerată de suflarea „alb-albastră”: „Echipă cu jucători foarte experimentaţi, campioana României, ne aşteaptă un meci dificil, sperăm să ne ridicăm la nivelul adversarei.

ADVERTISEMENT

E doar un meci de campionat, ce a fost a fost, nu mai contează, sper să intrăm cu un moral bun şi să dăm totul ca să putem câştiga. Au fost 60 de minute în care adversarul nu ne-a fost superior, dar în ultima jumătate de oră am fost dominaţi total.

Am revăzut, am analizat, golul doi ne-a turnat plumb în picioare, dar evoluţia noastră nu este ceea ce ne dorim, nu este normal să cazi aşa, să ai un asemenea black-out. Vom analiza, sper să găsim cauza şi să putem remedia. Ce mai bun lucru când s-a terminat un joc este să-l uiţi, să îndrepţi lucrurile şi să te concentrezi pe următorul meci,” a spus Corneliu Papură în conferința premergătoare duelului din „Gruia”.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul Științei vrea o răbufnire de orgoliu din partea elevilor săi: „Eram la 60 de minute de titlu, vom vedea pe teren ce orgoliu avem, sper să fim la fel de agresivi ca echipa adversă, sperăm să ne ridicăm la înălţimea adversarului. Nu înseamnă decât un cadou pentru fani, nu este o revanşă, nu înseamnă că am pierdut titlul sau l-am câştigat, suntem încă în prima parte a campionatului. Abordăm fiecare meci în funcţie de adversar, sper să găsesc formula ideală de echipă. La CFR nu s-au schimbat multe lucruri. Dacă vă uitaţi la meciul cu FCSB, pe faza defensivă am jucat cu doi închizători, nu contează că joci cu 10 închizători sau 40 de fundaşi, sper să găsim formula ideală.”

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate faptul că între Alexandru Mateiu și club a izbucnit un conflict. Ba mai mult, un alt jucător ar putea pleca din Bănie, fiind vorba de Stephane Acka: „Nu s-a întâmplat nimic cu Mateiu sau Acka, este doar opţiunea mea, avem 24 de jucători şi joacă doar 11 şi mai sunt 9 pe bancă,” a încercat Papură să-și explice alegerile. De asemenea, tot FANATIK a anunțat că Octavian Benga va fi noul „secund”: „Nu ştiu despre ce e vorba, s-a vehiculat, dar acum mă gândesc decât la meciul cu CFR. Ne vom pune la masă şi vom vedea ce se va întâmpla, eu nu ştiu nimic de un alt secund.”

ADVERTISEMENT

Ultima înfruntare dintre Corneliu Papură și Edi Iordănescu s-a încheiat cu victoria trupei fostului fundaș, atunci când Craiova a întâlnit-o pe Mediaș, iar scorul a fost 2-1 pentru „alb-albaștri”: Între cei doi există o relație încordată, din cauza faptului că Iordănescu ar fi putut să îi ia locul lui „Papi” la un moment dat: „Cred că e un subiect închis, nu mă gândesc decât la echipa mea şi ce să fac pentru a câştiga meciul, ar fi ideal să avem acelaşi rezultat ca în primăvară, dar vom vedea.

Ștefan Vlădoiu, după laudele din meciul cu FCSB: „Nu sunt genul care să şi-o ia în cap”

Ștefan Vlădoiu a fost lăudat pentru evoluția din meciul cu FCSB, iar fundașul dreapta a dezvăluit cum a reușit să atingă o formă bună: „Nu sunt genul care să şi-o ia în cap, îmi văd de treabă, lumea e liberă să-şi dea cu părerea, eu îmi fac singur autocritica, îmi analizez evoluţiile, sunt corect cu mine însumi. Am avut încredere în mine, am dat sută la sută, acesta a fost unul dintre atuurile mele. M-am pregătit foarte bine.”

Crescut în spiritul Științei, Vlădoiu resimte o durere mai mare după înfrângerea cu bucureștenii, dar speră ca el și colegii săi să spele rușinea cu o victorie la Cluj: „Ne aşteaptă o partidă foarte grea, cu o echipă experimentată, care o să dea totul pe teren şi o să-şi vândă scump pielea. Noi trebuie să mergem acolo şi să ne dăruim total, numai aşa putem spera la cele trei puncte. Sper să trecem peste acest eşec cu FCSB, să batem şi să intrăm în vacanţă cu un moral bun. E o motivaţie în plus că au câştigat titlul în defavoarea noastră, sper să ne luăm revanşa, fiindcă ne-au furat titlul, între ghilimele.

Sperăm să spălăm înfrângerea cu FCSB şi mergem la Cluj cu gândul să ne împăcăm fanii. A fost dureros să pierdem cu FCSB, mai ales că în prima repriză am jucat bine, iar ei au marcat la prima ocazie. Toată lumea e dezamăgită, dar trebuie să uităm ce a fost negativ, adică a doua repriză”


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – Universitatea Craiova: 2,62 este cota pentru „sub 1,5 goluri marcate“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT