Life

Sfaturi pentru îngrijirea corectă și regenerarea părului. Greșelile care îți distrug podoaba capilară

Dr. Ophelia Veraitch, medic primar dermatolog, a explicat care sunt sfaturile de top care te pot ajuta pentru a avea un păr de invidiat. Iată care sunt recomandările specialistului pentru o podoabă capilară sănătoasă.
24.11.2021 | 18:44
Sfaturi pentru ingrijirea corecta si regenerarea parului Greselile care iti distrug podoaba capilara
Căderea excesivă a părului poate fi un indiciu al unor probleme de sănătate. Sursa foto: skincraft.com
ADVERTISEMENT

Căderea părului este un proces complet normal, dar atunci când observăm o pierdere masivă pe o perioadă lungă de timp trebuie luate măsuri.  Dacă vezi fire de păr într-un număr foarte mare pe perie, pe haine, pe jos, în cabina de duș, ar trebui să existe nişte semne de îngrijorare.

Moştenirea generică poate fi o o cauză importantă, dar căderea excesivă a părului poate arăta, totodată, că starea de sănătate nu e tocmai bună. Pot fi cauze precum deficitul mare de zinc, stresul sau pierderea în greutate.

ADVERTISEMENT

Dr. Ophelia Veraitch a detaliat pe mirror.co.uk care ar putea fi principalele cauze şi ce putem face pentru o regenerare rapidă a părului.

Sfaturi pentru îngrijirea corectă a părului. Ce greșeli trebuie evitate?

Masarea scalpului cu ulei de migdale

Scalpul joacă un rol colosal în sănătatea şi aspectul părului. Un scalp uscat sau agresat cu mult prea multe produse poate favoriza căderea părului. Scalpul trebuie să fie hidratat și curățat.

ADVERTISEMENT

Medicul dermatolog ne sugerează să masăm scalpul cu ulei, cel mai indicat fiind cel de migdale,  reprezentând cea mai bună soluţie pentru a emolia scalpul, dar în acelaşi timp îl ajută să îşi păstreze hidratarea pentru a preveni uscarea excesivă a acestuia.

Masarea scalpului cu ulei de migdale ajuta şi la aranjarea firelor rebele şi îmbunătăţeşte aspectul scalpului, evitând descuamarea acestuia.

ADVERTISEMENT

Uleiul de măsline – potrivit pentru scalpul afectat de psoriasis

Această afecţiune afectează în jur de 2% din populaţia din Marea Britanie, o arată studiile, şi poate avea consecinţe nefaste asupra podoapei capilare, în special pentru pentru femeile în jurul vârstei de 45 de ani sau mai mult.

Aceasta afecţiune se manifestă prin erupţii care pot fi asemănătoare cu mătreaţa şi pot apărea pe întreaga suprafaţă a scalpului. Pe lângă aspectul neplăcut, senzația este de mâncărime.

ADVERTISEMENT

Psoriasis este o boală cronică, ceea ce însemnă că se manifestă pe o perioadă lungă de timp, şi, astfel, există perioade când pot apărea simptome şi alte perioade când nu apar deloc. În momentul de faţă nu există un tratament clar, însă, ceea ce există la momentul actual sunt tratamente care pot diminua efectele grave.

Schimbările de stil de viaţă cum ar fi eliminarea kilogramelor în plus, exerciţiile, mâncarea sănătoasă, hidratarea corectă, renunţarea la fumat şi diminuarea consumului de alcool pot avea efecte foarte bune în reducerea efectelor psoriasis.

Masarea scalpului cu ulei de măsline este o soluţie că ajută foarte mult în lupta cu afecţiunea psoriasis.

Sfatul medicul dermatolog :“Scoperiţi scalpul cu o cantitate potrivită de ulei de măsline, acoperiţi părul şi lăsaţi să acţioneze câteva ore sau chiar pe durata întregii nopţi.”

Părul trebuie îngrijit cu mare atenție, avertizează specialiștii!

Utilizaţi tonice capilare ce favorizează creşterea părului!

O altă soluţie în procesul de îngrijire corectă a părului este să folosim produse special concepute pentru problema căderii părului, ce conţin ingredinte ce ajută la regenerarea părului.

Spre exemplu, melatonina, hormonul care ne ajută să ne reglăm somnul este şi un excelent antioxidant ce ajută la întărirea rădăcinii firului de păr.

Dr. Ophelia Veraitch subliniază că este foarte important să identificăm produsul potrivit nevoii firului de păr.

Spuneţi nu uscării părului cu prosop aspru de bumbac!

O greşeală frecventă este uscarea agresivă părului cu un prosop de bumbac.

Părul are la baza sa keratină, stratul exterior al firului de păr este cunoscut sub numele de cuticulă și este realizat din celule de keratină suprapuse.

Uscare părului cu un prosop aspru de bumbac îl poate afecta foarte mult, şi poate distruge celulele de keratină din cuticule.

Recomandare specialistului este să folosim un prosop special din microfibră sau un tricou, și să fim foarte blânzi, niciodată cu mișcări agresive.

Un mit des întâlnit! Folosirea unui prosop după șamponare pentru a favoriza absorbţia balsamului în firul de păr

Există acest mit, conform căruia, după fiecare şamponare trebuie să folosim un prosop care să absoarbă apa pentru a favoriza absorbţia mai rapidă a balsamului.

Dr Ophelia avertizează:”Aceasta este doar un mit! Nu agresaţi părul cu un prosop!”

Părul trebuie îngrijit cu atenţie, iar cei care are probleme cu atât mai mult. Dacă deja ne confruntăm cu căderea părului, în momentul în care îl uscăm excesiv cu prosopul nu facem decât să înrăutăţim situaţia. Mișcările brutale și bruște pot slăbi rădăcina firului de par.

Părul a fost din cele mai vechi timpuri un simbol al frumuseţii. Este important să găsim cele mai bune produse pentru acesta, să îl îngrijim şi să îi oferim tratamentul adecvat.

 

ADVERTISEMENT
Tags: